Ο αιρετικός Ολιβιέ Πι στη Μικρή Επίδαυρο

Ο αιρετικός Ολιβιέ Πι στη Μικρή Επίδαυρο

Επιχειρώντας για μια ακόμα φορά να νοηματοδοτήσει το παρόν μέσα από την επανανάγνωση εμβληματικών έργων του παρελθόντος, ο αιρετικός Γάλλος ηθοποιός, ποιητής και σκηνοθέτης Ολιβιέ Πι παρουσιάζει σε μία παράσταση τον «Προμηθέα Δεσμώτη» και τις «Ικέτιδες» του Αισχύλου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου (Επίδαυρος - Αργολίδα), στις 4 και 5 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ.

Η παράσταση, σε μινιμαλιστική φόρμα, με μια διανομή τριών ηθοποιών, σε μετάφραση και σπονδυλωτή σκηνοθεσία του Ολιβιέ Πι, έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Αβινιόν.

Στον «Προμηθέα Δεσμώτη», έργο συγχρόνως μεταφυσικό και βαθιά πολιτικό, ένας τιτάνας βασανίζεται από τους θεούς, εξαιτίας της αγάπης που τρέφει για την ανθρωπότητα. Μετατρέπεται, έτσι, σε αιώνιο σύμβολο ανυπακοής. Είναι ένας κατεξοχήν πολιτικός κρατούμενος. Ο Προμηθέας, κατά τον Πι, μας «διδάσκει την έννοια της εξέγερσης».

Αλλά και οι «Ικέτιδες» θίγουν διαχρονικά πολιτικά ζητήματα, μεταξύ αυτών, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τον νόμο, τον σεβασμό για τον ξένο και για τη γυναίκα. Το έργο απηχεί την άποψη του Αισχύλου ότι ο νόμος δεν μπορεί να είναι η απάντηση για τα πάντα. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, το θέατρο καθίσταται απαραίτητο ως χώρος που προσφέρεται για δημόσια συζήτηση και στοχασμό 

Η παραδοσιακή έννοια της κάθαρσης, ως πράξη θεαματικής εκκαθάρισης, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί: ο θυμός δεν πρέπει να επικρατήσει. Η παράσταση παρουσιάζεται στα γαλλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Ταυτότητα παράστασης

Γαλλικό κείμενο - σκηνοθεσία: Olivier Py, καλλιτεχνική συνεργασία - κοστούμια: Pierre André Weitz, ελληνικοί υπέρτιτλοι: Λουΐζα Μητσάκου. Παίζουν: Philippe Girard, Frédéric Le Sacripan, Mireille Herbstmeyer.
Πληροφορίες

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Επίδαυρος - Αργολίδα. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: από 20 έως 25 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 16:00, Σάββατο: 10:00 - 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00).

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS