Loving Vincent: Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ Από 12 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

Loving Vincent: Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ Από 12 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

Στις 12 Οκτωβρίου θα προβληθεί στους κινηματογράφους η καινοτόμος ταινία Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ, αναφερόμενη στη ζωή του Βάν Γκογκ. Πρόκειται για 65.000 φιλμικά καρέ-ελαιογραφίες από 125 ζωγράφους συνθέτουν την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου ζωγραφισμένη εξολοκλήρου στο χέρι.

Η ταινία, είναι διάρκειας 94 λεπτών και αποτελεί συμπαραγωγή Πολωνίας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή του Κατάρ

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που έγινε όλη με ζωγραφική στο χέρι. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Ντορότα Κομπιέλα και του Χιου Γουέλτσμαν, η παραγωγή από τις εταιρείες BreakThru Films της Πολωνίας και Trademark Films της Βρετανίας.

Η ταινία δίνει ζωή στους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να διηγηθούν την ξεχωριστή του ιστορία. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι και μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη με το χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να έρθουν στα στούντιο της Πολωνίας και της Ελλάδας και να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Το ίδιο ξεχωριστή, όπως και οι πίνακές του, ήταν η παθιασμένη και κακότυχη ζωή του, και ο μυστηριώδης του θάνατος.

Για κανέναν καλλιτέχνη δεν έχουν δημιουργηθεί τόσοι θρύλοι, όσο για τον Βαν Γκογκ. Τον έχουν αποκαλέσει μάρτυρα, λάγνο σάτυρο, τρελό, ιδιοφυία και ρέμπελο. Ο αληθινός Βίνσεντ αποκαλύπτεται αμέσως από τις επιστολές του, και γίνεται ακαθόριστος μέσα από τους μύθους και το χρόνο. Ο Βίνσεντ έγραψε στην τελευταία του επιστολή: «Μόνο μέσα από τους πίνακές μας μπορούμε να μιλάμε». Τον πιστεύουμε και θα αφήσουμε τους πίνακες να πουν την αληθινή ιστορία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Στην αρχή έγιναν τα γυρίσματα ζωντανής δράσης με ηθοποιούς και μετά η ταινία ζωγραφίστηκε με το χέρι καρέ-καρέ. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας διάλογος μεταξύ των ηθοποιών που ερμηνεύουν τα διάσημα πορτρέτα του Βίνσεντ και των καλλιτεχνών κινούμενης ζωγραφικής που έβαλαν τους χαρακτήρες μέσα στο χρώμα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν διάσημα πρόσωπα για να ταιριάζουν με τους διάσημους πίνακες που αναπαριστούν.

Η ταινία απέσπασε τα εξής βραβεία

  • Βραβείο Κοινού - Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ταινιών Animation του Ανσί, 2017
  • Καλύτερο Τρέιλερ Animation, Καλύτερα Γραφικά σε Τρέιλερ - Βραβεία Χρυσό Τρέιλερ, 2017
  • Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation - Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Σανγκάης, 2017
  • Βραβείο Κοινού – Φεστιβάλ Κιν/φου Ostend, Βέλγιο, 2017

Για την ταινία έγραψαν:“Προκαλεί δέος”Variety.“Εκπληκτική”The Independent.“Δεν έχουμε δει τίποτα παρόμοιο”The Telegraph. “Κινηματογραφικό φαινόμενο”Αθηνόραμα

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ