Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κάνει έκκληση να μην κλείσει ο ιστορικός κινηματογράφος «Αλκυονίς»

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κάνει έκκληση να μην κλείσει ο ιστορικός κινηματογράφος «Αλκυονίς»

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών κάνει έκκληση προς την πολιτική ηγεσία να πάρει τα απαραίτητα και κατεπείγοντα μέτρα για να μην κλείσει ο ιστορικός κινηματογράφος «Αλκυονίς» στην οδό Ιουλιανού 42, στην Αθήνα.


Η "Αλκυονίς" υπήρξε ιστορικός χώρος συνάντησης του κινηματογραφόφιλου κοινού, σηματοδοτώντας μιαν ολόκληρη εποχή. Η "Αλκυονίς" έκανε εισαγωγή επιλεγμένων ταινιών, για αποκλειστική προβολή στην αίθουσά της, δίνοντας στο κοινό ό,τι πιο προοδευτικό γεννήθηκε στο χώρο του κινηματογράφου. Έκανε γνωστό στο κοινό της πρωτεύουσας το σύνολο σχεδόν της πρωτοπορίας του παγκόσμιου κινηματογράφου μέσα από το έργο των σημαντικότερων κινηματογραφικών δημιουργών.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των Συνταγματαρχών, η προβολή ταινιών στην «Αλκυονίδα» διαμόρφωνε ένα κλίμα έντονα αντιδικτατορικό.
Επίσης σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας της αίθουσας ,ένα μεγάλο μέρος του συνόλου των ετήσιων προβολών, κατείχε η ελληνική ταινία, συνδέοντας την κινηματογραφική παραγωγή με ένα σύγχρονο σκεπτόμενο κοινό.

Η λειτουργία της «Αλκυονίδας» είναι το λιγότερο που οφείλει η Πολιτεία στη στήριξη της κινηματογραφικής Τέχνης στη χώρα μας.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS