Αναχώρησαν για το Διεθνές Φεστιβάλ Animation οι δημιουργοί της 3D Animation Ταινίας "ΑΙΝΙΓΜΑ"

Αναχώρησαν για το Διεθνές Φεστιβάλ Animation οι δημιουργοί της 3D Animation Ταινίας "ΑΙΝΙΓΜΑ"

Αναχώρησαν για το Διεθνές Φεστιβάλ Animation που πραγματοποιείται στην πόλη Annecy της Γαλλίας, οι δημιουργοί της 3D Animation Ταινίας ΑΙΝΙΓΜΑ, Αντώνης Ντούσιας και Άρης Φατούρος. To AIΝΙΓΜΑ συμμετέχει, ως γνωστόν, στο Επίσημο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation που πραγματοποιείται στην γαλλική πόλη από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΑΙΝΙΓΜΑ, έχει επιλεγεί και συμμετέχει μεταξύ 45 ταινιών από όλο τον κόσμο, ενώ συνολικά στο φεστιβάλ υποβλήθηκαν υποψηφιότητες από 2600 ταινίες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Annecy αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία γεγονότα, παγκοσμίως, για τις ταινίες animation μικρού και μεγάλου μήκους, με τα βραβεία του να προκρίνονται αυτόματα στην προεπιλογή των Όσκαρ, ενώ παράλληλα, αποτελεί και τη σημαντικότερη διεθνή αγορά κινηματογραφικών και τηλεοπτικών animation.

Η συνέντευξη τύπου και η παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 12:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο με συν-διοργανωτές την ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το ΑΙΝΙΓΜΑ, ταξιδεύει στο εξωτερικό με σημαντικές προοπτικές και προσδοκίες, έχοντας ήδη στις “αποσκευές” του, το Βραβείο ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που απονεμήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 κατά την ετήσια τελετή στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, εγκαινιάζοντας έτσι το νεοσύστατο βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation.

Επίσης, το Βραβείο Καλύτερου Animation που έλαβε στις 24 Σεπτεμβρίου 2016, στο 22Ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, αποτελεί μια ακόμη σημαντική διάκριση για το ΑΙΝΙΓΜΑ, με το Σκεπτικό της Κριτικής Επιτροπής να συνοψίζεται ως εξής: «Αυτή η ταινία απλώς μας άφησε άφωνους! Ήταν μια οπτική γιορτή, αλλά επίσης πέτυχε κι ένα αξιοσημείωτο επίπεδο συναισθηματικού βάθους, καθώς ζωντάνευε τη ζωγραφική του Θεόδωρου Πανταλέων· πάντοτε εν κινήσει και επεκτείνοντας τους ορίζοντές μας... Καταλήξαμε ευχαριστημένοι, ο καθένας από τη διαφορετική οπτική του γωνία, έτσι όπως μόνο μια σπουδαία ταινία μπορεί να πετύχει. Πίσω απ' όλα αυτά βρισκόταν μια δυνατή πραγματική ιστορία για την υποταγή των γυναικών».

Το ΑΙΝΙΓΜΑ τιμήθηκε και με Εύφημη Μνεία Εικαστικής και Τεχνικής Επίτευξης στο εθνικό τμήμα του ίδιου φεστιβάλ.
Όσον αφορά στυο περιεχόμενο της ταινίας: Είναι μια ταινία εμπνευσμένη από τη ζωγραφική του Θόδωρου Πανταλέων, και αποτελεί ένα  3D  ρέκβιεμ  για  τη  Μορφή,  τη  Γυναίκα- Θεά, την αιώνια  Εύα, την Τέχνη. Από την εξιδανίκευση και την ιερή λατρεία, στην ηδονή και τη γονιμοποίηση, στη μεταμόρφωση  και  την  αναπαραγωγή,  στη φθορά  και τη σήψη, στη βεβήλωση και το  βανδαλισμό,  στην  καταδίκη  και  την υποταγή, στην  πτώση  στο  άχρονο σκοτάδι.  Στο όνειρο της αναγέννησης.

Βρισκόμαστε ήδη στην αχαρτογράφητη ήπειρο της εικαστικής δραματουργίας, η εξερεύνηση της οποίας απαιτεί σοβαρό πειραματισμό, έμπνευση και τύχη. Εδώ, ισχύουν οι ποιητικοί κώδικες της ζωγραφικής, η φυγή, η ονειροπόληση, η ενδοσκόπηση, ο ελεύθερος συνειρμός, η ενόραση, η αμφισημία, η διαίσθηση, και υπερισχύει το υπερρεαλιστικό αίτημα για εσωτερική έκφραση, για την απελευθέρωση  των ψυχικών δυνάμεων και την πλήρη κατεδάφιση της διαχωριστικής οθόνης ανάμεσα στο συνειδητό και το υποσυνείδητο, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα.

Το δεκάλεπτο υπερρεαλιστικό ΑΙΝΙΓΜΑ γεννήθηκε στις κινηματογραφικές εκβολές της ζωγραφικής και αποδεικνύει πως μια ταινία κατ’ εξοχήν εικαστική μπορεί να συγκινεί και να  συναρπάζει.

Οι Συντελεστές:

Σενάριο- Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντούσιας &  Άρης Φατούρος
Μουσική Σύνθεση– Σχεδιασμός Ήχου:  Μάριος Αριστόπουλος
Φωνητικά:  Άννα Λινάρδου, Τάσος Αποστόλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση- Αnimation- Μοντάζ: Αντώνης Ντούσιας
Βοηθός Αnimator:  Νάντια Ζερβάκου
Μιξάξ:  Κώστας Βαρυμποπιώτης
Παραγωγός: Μιχάλης Σαραντινός / Steficon
Εκτελεστικός παραγωγός:  Μαρία Κοντογιάννη / Steficon
Δημιουργικός παραγωγός:  Άρης Φατούρος
Συμπαραγωγοί:   Χρήστος Γαρταγάνης, Πάνος Μπίσδας / Authorwave
Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης /  t-shOrt
Κινηματογραφική διανομή: Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ
Προώθηση στο εξωτερικό: Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Δήμητρα Δονδώρου- DD Orange

Τη δημιουργία της ταινίας ΑΙΝΙΓΜΑ ενίσχυσαν οικονομικά η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ενώ την ευγενική του υποστήριξη προσέφερε το Ίδρυμα Ιωάννη Φ. Κωστοπούλου και τη χορηγία του σε τεχνικό εξοπλισμό προσέφερε το Πλαίσιο.

Επίσης, το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι Χορηγός Επικοινωνίας της ταινίας, η Συμμαχία για την Ελλάδα στηρίζει πολύπλευρα την προσπάθεια αυτή και η Aegean Airlines ταξιδεύει με τα φτερά της, τους δημιουργούς της ταινίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία παρουσιάζονται στο κανάλι της ταινίας στο YouTube, https://www.youtube.com/channel/UCvpcRCLDYl0MFFLkyBKJe8w, όπου φιλοξενούνται το τρέιλερ της ταινίας, η πρεμιέρα της στο Ίδρυμα Κακογιάννη στις 3 Μαρτίου 2017 και ολόκληρη η συζήτηση με συντονιστή τον Μάνο Ευστρατιάδη, Σκηνοθέτη, πρώην Πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και ομιλητές: Μάνθο    Σαντοριναίο,  Καλλιτέχνη Νέων Μέσων, Αναπληρωτή Καθηγητή ΑΣΚΤ, Συν – Διευθυντή του  Ελληνογαλλικού Μάστερ «Τέχνη και Εικονική Πραγματικότητα»,  Παναγιώτη Ράππα,  Σκηνοθέτη, Animator και Παραγωγό, Ισόβιο Μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του  Κινηματογράφου (A.M.P.A.S.) των ΗΠΑ, Παναγιώτη Κυριακουλάκο, Παραγωγό οπτικοακουστικών και διαδραστικών έργων,   Λέκτορα στην Πληροφορική Κινηματογραφία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Κώστα  Κωνσταντινίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της PostScriptum.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS