Όλα τα ονόματα που «παίζουν» στον ανασχηματισμό

diplosamarasvenizelreadypoi

Προ των πυλών, όπως όλα δείχνουν, είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας, μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής.
Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος πετούν μαζί σήμερα για τις Βρυξέλλες ενώ την Πέμπτη προγραμματίζεται η πρώτη, μετεκλογική, επίσημη συνάντησή τους στο Μαξίμου.
Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος , θα αποφασίσουν για τα νέα πρόσωα της κυβέρνησης στην κατεύθυνση ότι έλαβαν το μήνυμα της κάλπης, αν και τα περιθώρια ανατροπής της οικονομικής πολιτικής είναι ελάχιστα. Έτσι συζητούνται μάλλον «ασπιρίνες», όπως μία νέα γενναία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που θα έχει ως στόχο να περιλάβει και τις «νέες» δυνάμεις με συμπολιτευτικό πνεύμα .

Ποιοί φεύγουν- Ποιοί μετακινούνται

Εχουμε και λέμε :Ακούγονται ότι φεύγουν αν και θεωρούνται προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης Γεωργιάδης, απο το υπουργείο Υγείας , Αθανασίου απο το Δικαιοσύνης , Αρβανιτόπουλο απο το Παιδείας , Βρούτσης απο το Εργασίας Παναγιωτόπουλος, απο το Πολιτισμού.
Φήμες των τελευταίων ωρών θέλουν να μετακινούνται οι Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τα φώτα, προφανώς, πέφτουν στο πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα, η αποχώρηση του οποίου θεωρείται, από πολλούς, δεδομένη. Το ίδιο, φέρεται πώς, επιθυμεί και ο ίδιος, ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχουν και αντίθετες απόψεις που προκρίνουν τη διατήρηση της «ομάδας» ως έχει ενόψει της τελικής αξιολόγησης από την τρόικα και της διαπραγμάτευσης για το χρέος. Η τύχη του κ. Στουρνάρα, ο οποίος εφέρετο ως ισχυρός μνηστήρας για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, θα κριθεί άμεσα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλήξει σύντομα για το εάν θα αντικατασταθεί ή θα ανανεωθεί η θητεία του κ. Γ. Προβόπουλου.

Ποιοί έρχονται

Οι Ανδ. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης, οι οποίοι και αναμένεται να επανακάμψουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να έχει σίγουρη θέση και στη νέα κυβέρνηση και όπως ακούγεται θέλει το υπουργείο Ανάπτυξης .
Στο Υγείας , φήμες θέλουν να μετακινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης , ενώ λέγεται ότι θα αξιοποιηθούν στο νέο κυβερνητικό σχήμα οι γαλάζιοι που έδωσαν ανεπιτυχώς τη μάχη στην αυτοδιοίκηση (Σπηλιωτόπουλος, Καλαφάτης, Κουμουτσάκος) αλλά και στελέχη του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ (Σαχινίδης, Μόσιαλος).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ