Φεύγουν :Χατζηδάκης-Παναγιωτόπουλος –Γεωργιάδης-Τσαυτάρης-Κεδίκογλου

ipourgikoready

Άρχισαν τα τηλεφωνήματα για τον ανασχηματισμό. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, φεύγουν από τα υπουργεία τους και μένουν εκτός κυβέρνησης οι κ.κ. Θανάσης Τσαυτάρης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Σίμος Κεδίκογλου και Θεόδωρος Καράογλου. Από το υπουργείο Παιδείας φεύγει ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.Μένουν Χρυσοχοΐδης-Παπαδόπουλος στο Υποδομών.

Τα τηλεφωνήματα γίνονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής, είναι βέβαιο ότι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας εγκαταλείπει το υπουργείο Οικονομικών για τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Επίσης, παραμένει στη θέση του αναπληρωτή υπουργού ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα παραμείνει και ο κ. Γιώργος Μαυραγάνης ή αν θα μετακινηθεί σε άλλο πόστο. Για τη θέση του πάντως ακούστηκε προς στιγμήν το όνομα του κ. Θανάση Σκορδά.

Βέβαιο θεωρείται ακόμη ότι δεν θα πάει στην πλατεία Συντάγματος ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, ενώ έχουν αποκλειστεί και τα ονόματα των κ.κ. Νίκου Δένδια και Μάκη Βορίδη, ενώ τις τελευταίες ώρες ακούγεται και το όνομα της κυρίας Ν. Τζαβέλλα. Επίσης, έχει αποκλειστεί το σενάριο να αναλάβει το υπουργείο ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ διαψεύστηκε η πληροφορία που κυκλοφόρησε χθες ότι προορίζεται για το υπουργείο Οικονομικών ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Stern των ΗΠΑ, κ. Νικόλας Οικονομίδης.

Το μόνο που κυκλοφορεί περί το νέο υπουργό Οικονομικών είναι ότι θα αποτελέσει έκπληξη. Κατά τα λοιπά, φαίνεται ότι μένουν στις θέσεις τους οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Αμύνης, Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού και ενδεχομένως ο κ. Γιάννης Μανιάτης στο Ενέργειας.

Στα σίγουρα της νέας κυβέρνησης είναι η είσοδος του κ. Ανδρέα Λοβέρδου. Άλλοι υπουργοί που αποχωρούν φέρονται οι Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Ένιοι εξ αυτών θα μείνουν εκτός κυβέρνησης και ορισμένοι θα αλλάξουν πόστο.

Ως νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση ακούγονται τις τελευταίες ώρες ο καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος μετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και είναι πιθανόν να αναλάβει το υπουργείο Υγείας, όπως και ο βουλευτής Βασίλης Κικίλιας, που διεκδικεί ρόλο στο υπουργείο Ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, ο ανασχηματισμός θα κριθεί κυρίως από το πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός θέλει να σηματοδοτήσει τη συνέχιση της πορείας της χώρας προς την ανάπτυξη, χωρίς να εγκαταλείψει τις διαρθρωτικές αλλαγές, κάτι που θα τον έφερνε σε διάσταση με την Τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Παράλληλα, θέλει να εκτονώσει κοινωνικές δυσαρέσκειες που καταγράφηκαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αλλά και να κρατήσει ισορροπίες στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που «βράζουν».

Φυσικά, θα παίξουν ρόλο και οι πιέσεις που θα ασκούνται κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή από τους ενδιαφερόμενους και από τους ισχυρούς φίλους τους...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ