Τσίπρας: Προεκλογικό καλοκαίρι –Δεν έχει μπάνια

Tsiprasskaireadypoi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και των νεοεκλεγμένων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα «προεκλογικό καλοκαίρι» και πως το φθινόπωρο θα κριθεί εάν θα υπάρξουν νέα σκληρά μέτρα με την υπογραφή της κυβέρνησης, ή νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί τη σωτηρία του λαού.

Θέτοντας ως ορόσημο την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2015 , ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σκληρό παζάρι γύρω απο την εκλογή του ανωτάτου άρχοντα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παζάρι γύρω από αυτή την εκλογή, με εξαγορά ψήφων και «κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα θέλει να κάνει τον Τσιριμώκο»

«Το φετινό καλοκαίρι δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια»

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε και προέβλεψε εκλογές για το φθινόπωρο. «Φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια. Η κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να είναι παρούσα, δεν θα είναι φέτος ένα χαλαρό καλοκαίρι, αλλά ένα προεκλογικό και κρίσιμο καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά και έθεσε τους δύο δρόμους, που υπάρχουν για τους αμέσως επόμενους μήνες:

Ή το φθινόπωρο θα εφαρμοστούν νέα μέτρα και η διαπραγμάτευση του χρέους θα γίνει από τους εγκάθετους των δανειστών, που δεν τολμούν καν να πουν τη φράση «διαγραφή χρέους», ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με την άλλη πλευρά.

Ο κ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης και εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή του για την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στη διοίκηση της τράπεζας της Ελλάδας.

Προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στρογγυλέψει τις ριζοσπαστικές του θέσεις για να γίνει αποδεκτοί από συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας.

Για την εμπειρία των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων: «Δεν βγαίνουμε μόνο πιο δυνατοί, αλλά και πιο σοφοί από τις τελευταίες μάχες» σημείωσε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας στα στελέχη του ότι «θα χρειαστεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι το αριστερό ήθος και ανιδιοτέλεια πρέπει να συνυπάρχουν με την αποτελεσματικότητα και τη μαχητικότητα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ