Τσίπρας: Η τρόϊκα ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους

tsipras-deth

«Αμφισβητώ ότι υπάρχει διαπραγμάτευση. Διαπραγματεύεσαι όταν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Όταν διακηρύττεις ότι το χρέος είναι βιώσιμο, τι διαπραγματεύεσαι;» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές» όσον αφορά τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-τρόικας, τονίζοντας πως η τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της και ξεκίνησε ήδη διαπραγμάτευση με την επόμενη κυβέρνηση: «Για την τρόικα Σαμαράς και Βενιζέλος είναι απολύτως αναλώσιμοι. Και τώρα ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους».

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η τρόικα «ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους» και η σκλήρυνση της στάσης αφορά το κόμμα του. «Βλέπει λοιπόν η τρόικα ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησηs Σαμαρά τελειώνει. Για την τρόικα οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είναι απολύτως αναλώσιμοι. Έκαναν τη δουλειά που έκαναν μέχρι τώρα. Τώρα ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους. Αυτή η σκλήρυνση της στάσης δεν αφορά την κυβέρνηση Σαμαρά, αφορά την Ελλάδα και αφορά εμάς» είπε.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ότι μπορεί να συγκεντρωθεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για τους 180 «πρέπει να υπάρξουν αποστασίες».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι success story αλλά περίπτωση αποτυχίας και εκτίμησε ότι αν δε λυθεί το θέμα του χρέους, η χώρα δεν θα ξεφύγει από το πρόβλημα. «Οι αγορές θα είναι επιθετικές και με τον κ. Σαμαρά και με εμένα εάν δε λυθεί το πρόβλημα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση μετά από ισχυρή λαϊκή εντολή θα διαπραγματευτεί για ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτημα για το τι θα κάνει εάν ο Σόιμπλε ζητήσει την υπογραφή και του Αλέξη Τσίπρα για συνέχιση της βοήθειας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Ας έρθει να τη ζητήσει την υπογραφή μας ο κ. Σόιμπλε. Θέλει να δέσει και τον επόμενο πρωθυπουργό. Αυτό έκανε και με τον κ. Σαμαρά και αρνήθηκε να υπογράψει στην αρχή. Υπέγραψε τελικά. Εγώ δεν είμαι Σαμαράς. Εγώ δεν θα υπογράψω διότι πέρα από τα ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, η κρίση αυτή είναι κυρίως ηθική».

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν είναι «τσαμπουκαλής» αλλά έχει διαφορετική στρατηγική και χαρακτήρισε «μοχλό εκβιαστικής πίεσης» τις δόσεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μιλήσουν για το «τι έγινε στις Κάννες» (σ.σ.: τα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτηση του Παπανδρέου από την πρωθυπουργία): «Πριν την κυβίστηση του 2011 του κ. Σαμαρά υπήρχε το περιστατικό των Καννών. Να μας πουν τι έγινε τότε. Μέσα σε 24 ώρες ο ίδιος άλλαξε στάση και ο κ. Βενιζέλος σ' ένα ταξίδι 3 ωρών έγινε συνεργάτης του κ. Σαμαρά».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολη θέση «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχθούμε μια καταστροφή πολιτική και μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας». Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι οι ξένοι εταίροι δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κρίση στη χώρα μας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ