ΣΥΡΙΖΑ προς Βενιζέλο: «Περαστικά, είσαι κενολόγος βερμπαλιστής»

eklogessyrizaready

Με αναφορά στις δηλώσεων, που είχε κάνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2009, όταν κέρδισε τότε τις ευρωεκλογές και έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος -ότι κακώς και μάλιστα κατά παράβαση του Συντάγματος ζητά πρόωρες εκλογές, με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Η πρώτη κίνηση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι έδωσε στη δημοσιότητα δηλώσεις του ίδιου του κ. Βενιζέλου, ο οποίος, μετά τις ευρωεκλογές του 2009 και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, έλεγε ότι «θέμα εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων» και μιλούσε για «δυσαρμονία μεταξύ τυπικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και συσχετισμών δυνάμεων στο εκλογικό σώμα».

«Τότε ήταν δυσαρμονία, τώρα είναι "θεσμική εκτροπή"» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναρτώντας μάλιστα και το σχετικό βίντεο στις ιστοσελίδες του. Ανήρτησε μάλιστα και πρωτοσέλιδα της εποχής (των Νέων και του Έθνους) που έθεταν επίσης θέμα εθνικών εκλογών μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
ΠΑΣΟΚ: Οι περισσότεροι βουλευτές και ο λαός δεν θέλουν εκλογές

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε στην επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας σε άτυπο σχόλιο ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ. Τσίπρα για διενέργεια εκλογών, συνεχίζει να πέφτει σε γκάφες».

Και συνεχίζει η Χαριλάου Τρικούπη: «Ανέσυρε στην επιφάνεια παλιές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών. Τότε, όμως, κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια, ούτε απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, συντηρώντας ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας τη διαφορά ανάμεσα σε μια πολιτική εκτίμηση για το συσχετισμό των δυνάμεων και την υπάρχουσα σύνθεση της Βουλής και ένα επίσημο διάβημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής, με επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που καταργήθηκε το 1986; Δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη "δυσαρμονία", πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά. Δεν αρκεί να επικαλείσαι "δυσαρμονία", πρέπει να λες και ποια είναι η "αρμονία" που προτείνεις».

Καλεί, δε, τον κ. Τσίπρα, εάν θέλει εκλογές, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Επιχειρώντας μια αποτύπωση των κυρίαρχων τάσεων στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, σε σχέση και με το 2009, η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει τα εξής:

1. Τότε το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει 36,7% και όχι 26,5%, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα

2. Τότε η κυβέρνηση είχε πλειοψηφία μιας μόνο έδρας, με αποτέλεσμα να παραπαίει πολιτικά

3. Τώρα περίπου 190 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι) δεν θέλουν εκλογές.

4. Τώρα τα κόμματα που ψηφίστηκαν στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής και συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% δεν θέλουν εκλογές (ΝΔ, Ελιά, Ποτάμι, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, κ.ά). Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ψεκασμένοι και οι φασίστες της ΧΑ θέλουν εκλογές».

ΣΥΡΙΖΑ προς Βενιζέλο: «Περαστικά, είσαι κενολόγος βερμπαλιστής»

Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι, «αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός ότι άλλα έλεγε το 2009 περί "δυσαρμονίας" και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί τώρα τη μέθοδο της πολιτικής αλχημείας. Ο καιροσκοπισμός, η αφερεγγυότητα, η πολιτική αναξιοπιστία και ο κενολόγος βερμπαλισμός είναι τα μόνιμα χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. Η δε αμετροέπειά του τον κάνει να θεωρεί πως πέρα από το κόμμα του εκφράζει και το 50% του εκλογικού σώματος. Περαστικά του».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS