ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει ο Αθανασίου για τον Ρωμανό

kourakisready

«Να παρέμβει με τον θεσμικό του ρόλο για να αποκατασταθεί η ισονομία και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του Νίκου Ρωμανούπριν είναι πολύ αργά» καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Ο Νίκος Ρωμανός, κρατούμενος, απεργός πείνας επί 22 ημέρες, διεκδικεί το δικαίωμά του να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής στην οποία εισήχθη μετά από εξετάσεις. Γνωρίζετε ότι με μια πρωτοφανή εισαγγελική εντολή, της 10ης Νοεμβρίου 2014, η ελληνική δικαιοσύνη αποποιείται την ευθύνη της, που προκύπτει από την άρνηση χορήγησης εκπαιδευτικών αδειών στον Νίκο Ρωμανό» αναφέρει ο κ. Κουράκης και τονίζει ότι μετά τη βράβευσή του από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και την επιβράβευσή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «ακολούθησε η αυτοαναιρετική και εκδικητική άρνηση της Πολιτείας να ασκήσει τον ρόλο της και να νοηματοδοτήσει θετικά το περιεχόμενο της έννοιας του σωφρονισμού. Ο Νίκος Ρωμανός κινδυνεύει να χάσει τη μάχη για τη ζωή, επειδή εξαναγκάζεται, σε συνθήκες κράτησης, να διεκδικήσει με αυτόν τον τρόπο, τη δίκαιη μεταχείρισή του και την πρόσβαση στη μόρφωση».

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι ο χρόνος είναι πλέον πολύτιμος για τη ζωή του κρατουμένου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού και ότι το ζήτημα όπως έχει εξελιχθεί, είναι κατεξοχήν πολιτικό.

Πηγή: newpost.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS