Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Βενιζέλου- Ερντογάν

venizelosready1

"Νομίζω ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις, οι οποίες είναι απολύτως συμβατές με το διεθνές δίκαιο και οι οποίες σέβονται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την υπόστασή της και επιτρέπουν την επανέναρξη των συνομιλιών", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά την συνάντηση και τόνισε ότι "αυτό θα δημιουργήσει ένα καλύτερο κλίμα και για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, αλλά θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά και για την ευρύτερη περιοχή".

"Είναι, τόνισε ό αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, την Τουρκία, για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τις δύο κοινότητες της Κύπρου και για την ευρύτερη περιοχή να προχωρήσουμε στο πλαίσιο αυτό, το οποίο είναι πάρα πολύ απλό και πάρα πολύ λειτουργικό".

Ο Έλληνας υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι "τέθηκαν τα θέματα που αφορούν την προστασία των μειονοτήτων. Δεν τα θέτουμε στη βάση της αμοιβαιότητας. Κάθε κράτος έχει την συνταγματική υποχρέωση και την υποχρέωση, με βάση το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ή ειδικότερες συμβάσεις, όπως είναι η Συνθήκη της Λωζάννης, να σέβεται τα μειονοτικά δικαιώματα και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή είναι η δική μας θέση, την οποία έχουμε πει και δημόσια και κατ΄ιδίαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ