Πρόταση για τροποποίηση επιμέρους άρθρων του Συντάγματος

boulh

Μία πρόταση που... ξαφνιάζει κατέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ζητώντας η Βουλή να μπορεί να τροποποιεί μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι Αναθεωρητική.

Την πρότασή του, στην οποία προσθέτει την προϋπόθεση πολύ αυξημένης πλειοψηφίας, δημοσιοποίησε ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του στην έκθεση που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών».

«Πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις τις οποίες είχαμε, να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και αντίστοιχα με την κρισιμότητα των περιστάσεων και των καταστάσεων καθώς, τελικά, οι θεσμοί οι οποίοι υπήρχαν υπηρετούσαν μια ήρεμη περίοδο άλλων οικονομικό-πολιτικών συνθηκών οι οποίες όμως μεταβλήθηκαν, κυρίως με την παγκοσμιοποίηση και πρέπει τώρα σε περίοδο κρίσης να συντονιστούμε και να σχηματίσουμε μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, «πολλώ δε μάλλον όταν μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μπορέσουμε πράγματι να βρούμε την ευελιξία να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των καιρών».

Κατόπιν τούτου, κατέληξε, καταθέτοντας πρόταση σύμφωνα με την οποία εκτιμά ότι μπορούν να αποφεύγονται οι αγκυλώσεις, σε περίοδο κρίσης. Σύμφωνα με αυτή, ζητά «μη θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις να μπορούμε να τις τροποποιούμε ανεξάρτητα από το αν η Βουλή είναι Αναθεωρητική ή όχι, με εντολή της προηγούμενης, με μια πολύ αυξημένη πλειοψηφία, 3\5ή 4\5!».

Πηγή: real.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ