Παυλόπουλος: Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ οι ευθύνες είναι αλλού

pavlopoulos

«Εδώ και 2,5 χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών παρατηρούμε φαινόμενα ότι αυτό το υπουργείο δεν έχει ευτυχήσει όσον αφορά τις επιλογές των προσώπων, τα οποία βρίσκονται επικεφαλής».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή.

«Όλη αυτή η κακοδαιμονία», πρόσθεσε, «σχετικά με τα φορολογικά, με τα νομοσχέδια για τις δόσεις έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς».

Στην επισήμανση ότι «η επίθεση στον κ. Χαρδούβελη γίνεται γιατί οι βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούν να επιτεθούν στον πρωθυπουργό», είπε: «Θα ήταν άδικο να το πει κανείς αυτό. Ότι εκείνοι που έχουν την ευθύνη για τον ΕΝΦΙΑ είναι γνωστό ότι την έχουν. Άλλο αυτό και άλλο να θέλει να πει κανείς ότι ο πρωθυπουργός είναι εκείνος πρέπει να πληρώσει όλη αυτήν την ιστορία.

Όταν ο κ. Στουρνάρας ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2012 πήρε μια εντολή από τον κ. Σαμαρά, ότι πρέπει αμέσως να συστήσει μια επιτροπή και να αναμορφωθεί το φορολογικό σύστημα και κυρίως το ΕΕΤΗΔΕ.

Φτάσαμε Νοέμβρη του 2013 και εμφανίστηκε το εξάμβλωμα της εποχής, το οποίο δεν διορθώθηκε καν, είχε επισημανθεί στον κ. Στουρνάρα τότε τι τεράστια προβλήματα αντισυνταγματικότητας είχε αυτό, άλλωστε είχε προειδοποιήσει το ΣτΕ.

Είχε στείλει ένα τροχιοδεικτικό και είχε πει ότι αυτού του είδους οι φόροι μόνο σαν έκτακτοι φόροι νοούνται και δεν μπορούν να νοούνται ως μόνιμοι φόροι, δεδομένου ότι έχουν ένα σοβαρό ελάττωμα. Υπολογίζουν την φορολογία επί των ακινήτων με αντικειμενικές αξίες πολλαπλάσιες της εμπορικής.

Χρειάζονταν να περιμένουμε να βγει την Παρασκευή η απόφαση της Ολομέλειας για να το ανακαλύψουμε; Δεν φέρουν κάποιοι την ευθύνη; Όχι ότι δεν συλλογίζονται τις ευθύνες του κ. Χαρδούβελη, τις συλλογίζομαι, τις βλέπει, πρέπει και εκείνος να συλλογιστεί ποιοι είναι το επιτελείο του.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ οι ευθύνες είναι αλλού. Ήταν γνωστό ότι ήταν ένας νόμος με τεράστιο πρόβλημα που το ΣτΕ είχε επισημάνει και το έχουμε επισημάνει όλοι».

Πηγή: real.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ