Π.Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας να συγκαλέσει τη Βουλή και να διαγράψει μονομερώς το χρέος

kouroumplis sirizaready

Σε δήλωση «βόμβα» προχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Τσίπρας πρέπει να κάνει αυτό που δεν έκανε ο Παπανδρέου: να συγκαλέσει τη Βουλή και να κουρέψει μονομερώς το χρέος – Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει όσα πιστεύει, θα έχει οικτρότερο πολιτικό τέλος από τη Ν.Δ», σημείωσε μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm.

Στο ίδιο μήκος κύματος, υπογράμμισε με νόημα ότι «αν αύριο το πρωί δεν συναινέσουν (οι εταίροι) σε μια πολιτική λύση, υπάρχουν και άλλα πράγματα. Δημοψηφίσματα, εκλογές... Πολλά πράγματα υπάρχουν. Η δημοκρατία έχει καίριες θέσεις».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής στη συνέντευξή του δήλωσε:

«Τα πράγματα στην Ευρώπη δείχνουν ότι είναι ώρα για μια νέα στροφή. Υπάρχουν κάποιες στιγμές οριακές, όπως λέει και η φιλοσοφία, όπου γίνεται η ανατροπή. Πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, όπως λέει ο λαός. Αν υποθέσουμε ότι ο Τσίπρας δεν μπλοφάρει και είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι εκεί που πρέπει να το πάει, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας του και βεβαίως και της Ευρώπης, δεν μπορεί ούτε να διαλυθεί η Ευρώπη ούτε να φύγουμε από την Ευρώπη».

«Δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια κρίση και για πολιτικούς και για οικονομικούς λόγους, διότι με αυτό που είπε ο Ιταλός αρθρογράφος εννοεί ότι μια κυβέρνηση, αν τραβήξει το πράγμα, θα δημιουργηθεί κρίση στην Ευρώπη. Τι πρέπει να πάει και να τους πει ο Τσίπρας; Ευχαριστώ πολύ; Κάτι πρέπει να κάνει. Αυτό που δεν έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010 και αν το είχε κάνει, σήμερα θα ήταν εθνικός ηγέτης. Να συγκαλέσει τη Βουλή μια Παρασκευή απόγευμα και να πει «κουρεύουμε το χρέος 70%». Μονομερώς, στον ιδιωτικό τομέα».

«Ένας ηγέτης να είναι αποφασισμένος να βάλει το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων. Δηλαδή, τι θα συμβεί όταν αυτοί εδώ προπαγανδίζουν, θεοί και δαίμονες, ότι εάν ο ελληνικός λαός θέλει μια τέτοια αλλαγή θα επέλθει η καταστροφή; Πιστεύω ότι αν αύριο πάει μια κυβέρνηση και τους πει αυτό που είπε ο Τσίπρας από την αρχή και γελούσαν, να υπάρχει μία παύση πληρωμών, θα πάρει τα πάνω της η οικονομία. Να δεσμευτούμε ότι το πλεόνασμα θα πάει στην πραγματική οικονομία. Εμείς, πιστεύουμε ότι θα το δεχθούν. Για να είμαι και πολύ καθαρός, θα είναι οικτρότερο το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό της Ν.Δ. εάν θεωρεί (το αντίθετο). Είναι πολιτικός τυχοδιωκτισμός να πιστεύει το αντίθετο και να κάνει το αντίθετο. Η δημοκρατία έχει πολλούς τρόπους. Αν αύριο το πρωί δεν συναινέσουν (οι εταίροι) σε μια πολιτική λύση, υπάρχουν και άλλα πράγματα. Δημοψηφίσματα, εκλογές... Πολλά πράγματα υπάρχουν. Η δημοκρατία έχει καίριες θέσεις».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS