Οι «Ρίζες» επιδιώκουν να αποτρέψουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

baltakosready

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «y», τις οποίες έδωσε σε συνεργάτη της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ο ίδιος ο πρώην γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος το νέο κόμμα που εξήγγειλε με την ονομασία «Ρίζες» έχει δύο στόχους, τους οποίους εξετάζει πριν μπει ενεργό στο πολιτικό παιγνίδι. Ο πρώτος στόχος είναι να μην κάνει κακό στην παράταξη που ανήκει ο κ. Μπαλτάκος, στην προκειμένη περίπτωση την Νέα Δημοκρατία. Ο δεύτερος είναι να συμβάλει ώστε να μην ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Οι στόχοι αυτοί έχουν τι δυσκολίες τους από τη στιγμή που η προσέλκυση δεξιών ψηφοφόρων από τις «Ρίζες» θα μπορούσε να αποδυναμώσει την ΝΔ και να ενισχύσει έτσι, εμμέσως, το κόμμα της Κουμουνδούρου. Από την άλλη όμως θα μπορούσε να προσελκύσει δεξιούς ψηφοφόρους που, στην αγανάκτησή τους, θέλουν να ψηφίσουν με τιμωρητική διάθεση και προτίθενται να κατευθυνθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτε. Με τις «Ρίζες» όμως θα μπορούσε να τους δοθεί τόσο μία ιδεολογική όσο και μία τιμωρητική διέξοδος, από τη στιγμή μάλιστα που τα όσα συμβαίνουν στους ΑΝΕΛ έχουν μάλλον απαξιώσει το κόμμα στα μάτια του εκλογικού σώματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ