Ο Ραγκούσης για το σχέδιο νόμου της ελληνικής ιθαγένειας

ragousis

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο προβλέπει την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά νόμιμων μεταναστών, μετά την ενηλικίωσή τους, σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο Γιάννης Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι η απόφαση της πλειοψηφίας του ΣτΕ, δεν θέτει κανένα όριο ηλικίας στα 18 χρόνια. Αναλυτικά όσα έγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης:

«Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τον νέο Νόμο για την Ιθαγένεια, που σήμερα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, τότε θα πρόκειται για την απόλυτη κυριαρχία της αντίληψης Σαμαρά και των υπερσυντηρητικών κύκλων της χώρας.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΣΤΕ δεν θέτει κανένα όριο ηλικίας στα 18 χρόνια, ενώ οι συγκεκριμένες προθέσεις που δημοσιεύονται είναι και διαμετρικά αντίθετες με την άποψη της ισχυρής μειοψηφίας του ΣΤΕ.

Νομοθετική λύση και δυνατότητα μεταβατικής ρύθμισης για όσα παιδιά παραμένουν αδικαιολόγητα σε νομοθετικό κενό, υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση, για την Ελλάδα των δημοκρατικών και προοδευτικών αξιών, εκεί που τελειώνει η ακροδεξιά δημαγωγία και η φοβική υποκρισία, αρχίζει ....η τρέχουσα αναθεώρηση του Συντάγματος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS