Ο Βενιζέλος... εκβιάζει για έξοδο Γεωργιάδη από την κυβέρνηση

georgiadis-newpost

Τις φιγούρες που θα βάλουν ή θα βγάλουν από την τράπουλα του ανασχηματισμού ανοίγουν πάνω στο τραπέζι της κυβερνητικής συνεργασίας, Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr , έχοντας λάβει το μήνυμα των εκλογών της Κυριακής, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα σε κινήσεις για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος και στα χέρια του έχει ήδη αρκετές εισηγήσεις τόσο για το χρόνο όσο και για τα πρόσωπα του ανασχηματισμού.

Οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αύριο στις 18:00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με το ΠΑΣΟΚ ωστόσο μέσω διαρροών να θέλει να δημιουργήσει κλίμα, ώστε να προκαταλάβει και να αποκλείσει επιλογές προσώπων.

Και όταν γίνεται λόγος για επιλογές προσώπων, αυτές δεν αφορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά της Νέας Δημοκρατίας! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέχεια του προεκλογικού εκβιασμού ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση», που χρησιμοποίησε για να πείσει τους πολίτες που ήθελαν σταθερότητα να ψηφίσουν «Ελιά», πλέον θεωρεί ότι είναι ένας από τους νικητές των εκλογών και προβάλει νέες αξιώσεις.

Τι και αν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ από το 12,28% του 2012, εμβολιασμένο με την «Ελιά» ασθμαίνει από προχθές στο 8,02%, ο κ. Βενιζέλος με τη γνωστή του αμετροέπεια και τον βοναπαρτισμό που τον χαρακτηρίζει, θεωρεί μεγάλη επιτυχία ότι το κόμμα του δεν έπεσε κάτω από το 5% και ότι το έσωσε από την πολιτική εξαφάνιση.

Καβάλα στο σαμάρι του...προοδευτικού πόλου λοιπόν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι μπορεί να επιβάλει τους δικούς του όρους και στέλνει μηνύματα για το ποια στελέχη της ΝΔ δεν επιθυμεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ένα από αυτά, είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς οι δεξιές απόψεις τις οποίες εκφράζει ανοικτά και δημόσια σε κάθε ευκαιρία φαίνεται ότι πέφτουν κάπως βαριές στο ευαίσθητο σοσιαλιστικό στομάχι του κ. Βενιζέλου.

Όμως ο κ. Γεωργιάδης, που εν γένει θεωρείται επιτυχημένος στη θητεία του ως υπουργός Υγείας δεν ενοχλεί μόνο γιατί είναι από τα λίγα γαλάζια υπουργικά στελέχη που βγαίνουν καθημερινά μπροστά και υπερασπίζονται τις θέσεις της κυβέρνησης και της ΝΔ, αλλά και επειδή στο ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνούν την κόντρα που είχαν μαζί του για τα 25 ευρώ της εισόδου στα νοσοκομεία και τα 5 ευρώ για τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν συγχώρεσαν στον κ. Γεωργιάδη την επιμονή του να υπερασπιστεί ένα μέτρο (τα 25 ευρώ) το οποίο δεν ήταν καινούριο, αλλά θα κάλυπτε τα έξοδα των άπορων πολιτών και φυσικά είχε ψηφιστεί επί ΠΑΣΟΚ! Τότε ο υπουργός Υγείας είχε όχι μόνο ξεκαθαρίσει ότι από τη ρύθμιση εξαιρούνταν οι χρονίως πάσχοντες, οι άποροι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 80%, αλλά είχε καλέσει και το ΠΑΣΟΚ αν δεν ήθελε την υλοποίηση του μέτρου, να καταθέσει προτάσεις για ισοδύναμα.

Η επίθεση στον κ. Γεωργιάδη από τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τότε ήταν σφοδρή, όμως εξυπηρετούσε ως συνήθως το στόχο του ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί και πάλι ως φιλολαϊκό κόμμα και ως ο κυβερνητικός εταίρος που είναι ο «καλός» της υπόθεσης και αντιστέκεται σε μέτρα που επιβαρύνουν τους πολίτες. Όλα αυτά όμως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής αποτελούν παρελθόν.

Το κοντέρ έχει μηδενίσει, με την κυβέρνηση να έχει λίγο χρόνο στη διάθεσή της για να αλλάξει το κλίμα, όπως φάνηκε από τα στερεμένα αποθέματα αντοχών των πολιτών που εκφράστηκαν στην κάλπη. Το μεγάλο στοίχημα, όμως είναι για τη ΝΔ που έχει κατανοήσει ότι θα πρέπει να προσεγγίσει και πάλι τους δεξιούς ψηφοφόρους και να βάλει στην πρώτη γραμμή πιο ισχυρά πρόσωπα με καθαρό δεξιό λόγο.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι σαφές ότι το να θέτει το ΠΑΣΟΚ όρους και προϋποθέσεις για επιλογές προσώπων από την πλευρά του κυβερνητικού του εταίρου, δεν βοηθά καθόλου, αλλά θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Το ερώτημα είναι αν η ΝΔ θα είναι διατεθειμένη να δεχτεί από δω και πέρα τις νέες απαιτήσεις του κ. Βενιζέλου.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ