Μηλιός: Θα συνεχίσουν την ίδια πολιτική

miliosready

Ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη νέα κυβέρνηση, τον νέο υπουργό Οικονομικών, ενώ έθιξε και το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.
«Έχουμε τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Ο κ. Χαρδούβελης υπήρξε στενός συνεργάτης του κ. Παπαδήμου όταν ακολουθούνταν και πάλι οι ίδιες πολιτικές. Συμβολικά, παρουσιάζεται ότι οι αγορές θα πρέπει να έχουν την πρωτοκαθεδρία στην πολιτική. Δεν περιμένουμε κάποια αλλαγή από εκεί», σχολίασε αρχικά ο κ. Μηλιός και συνέχισε:
«Θα έχουμε επιδείνωση γιατί υπάρχει αυτό το μέτρο στο οποίο επιμένει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αυτό των ομαδικών απολύσεων».
«Δείχνει ότι η πρόθεση της κυβέρνησης συνεχίζει να είναι να μην μπορεί ο κόσμος της εργασίας να διαπραγματευτεί με συλλογικές διαπραγματεύσεις, με μέτρα προστασίας, θέλοντας να μπούμε σε μια περίοδο θετικών ρυθμών μεγέθυνσης όπου για την πλειοψηφία της κοινωνίας θα είναι όλα αρνητικά», πρόσθεσε.
«Δεν είμαστε ανήσυχοι γιατί δεν θα υπογράψουμε. Αν έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο, για παράδειγμα το να μην υπάρχουν ελλείμματα, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα περικοπές», τόνισε ο κ. Μηλιός στην περίπτωση που οι δανειστές ζητήσουν από τον κ. Τσίπρα να υπογράψει δέσμευση στα μνημόνια.
«Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής. Αυτή η κυβέρνηση είναι συνέχεια της προηγούμενης και δεν μπορεί να έρθει αλλαγή με αυτή», τόνισε ακόμα ο κ. Μηλιός και συνέχισε:
«Το χρέος πρέπει να πάψει να λειτουργεί ως φόβητρο για τη συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS