Μαργαρίτης: Έχουν κοπεί οι γέφυρες επικοινωνίας με το Μαξίμου

margaritisdimarready

Για το μέλλον της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές μίλησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θεόδωρος Μαργαρίτης, στον Real Fm 87.8, στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου.
Ο κ. Μαργαρίτης έκανε λόγο για ένα «πολύ αρνητικό αποτέλεσμα» και σημείωσε ότι «θα πρέπει να το μελετήσουμε σοβαρά γιατί προφανώς μέσα σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα κρύβονται και αρκετά λάθη που κάναμε σαν κόμμα».
Παράλληλα εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα «αδίκησε την Δημοκρατική Αριστερά», καθώς όπως τόνισε «παρά τα όσα λάθη κάναμε, η ΔΗΜΑΡ προσπάθησε να βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από το συμφέρον του κόμματος» .
«Αυτό το έπραξε και στην περίπτωση της στήριξης της τρικομματικής κυβέρνησης, τη δύσκολη χρονιά του 2012 όσο και αργότερα όταν έφυγε από την κυβέρνηση θεωρώντας ότι δεν τηρείται η προγραμματική συμφωνία για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και με αφορμή την περίπτωση της ΕΡΤ», συμπλήρωσε.
Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι κόστισε στη ΔΗΜΑΡ η ένταξη στην τρικομματική κυβέρνηση ωστόσο πρόσθεσε ότι «σωστά μπήκαμε, διότι χρειαζόταν τότε να υπάρξει μία εθνική συνεννόηση εφόσον ο κίνδυνος να φύγουμε από την ευρωζώνη ήταν ορατός».
«Ίσως το λάθος που κάναμε είναι ότι δεν βάλαμε πιο αυστηρούς όρους στην εφαρμογή της προγραμματικής συμφωνίας», υπογράμμισε.
Ερωτηθείς από τον Αιμίλιο Λιάτσο αν διατηρούνται οι γέφυρες επικοινωνίας με το Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό, ανέφερε: «Έχουν κοπεί γιατί κατά τη δική μας εκτίμηση το Μαξίμου μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ακολούθησε μία επιθετική πολιτική. Δεν ακούστηκαν βαριές κουβέντες, όμως επιχειρήθηκε να χτυπηθεί η ΔΗΜΑΡ ως δύναμη αποσταθεροποίησης επειδή είχε διαφωνήσει με τις ασκούμενες πολιτικές.
Τέλος, αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να προτείνει τον Φώτη Κουβέλη, επεσήμανε ότι «αυτό το θέμα δεν μας απασχολεί τώρα» και έκανε λόγο για «διλήμματα έξω από την πραγματική ατζέντα προβλημάτων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS