Μάκης Βορίδης ο νέος υπουργός Υγείας

voridisready

Για δεύτερη φορά στην πολιτική του καριέρα αναλαμβάνει θέση υπουργού ο Μάκης Βορίδης, ο νέος υπουργός Υγείας.

Η προηγούμενη ήταν το Νοέμβριο του 2011 όταν και ορκίστηκε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην τότε κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Βορίδης αναλαμβάνει τον ευαίσθητο χώρο της υγείας αντικαθιστώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση χωρίς να τοποθετηθεί σε άλλη θέση.

Βιογραφικό:

Ο Μάκης Βορίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.

Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία απέκτησε το πτυχίου του με «Άριστα» το 1990.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με διάκριση Merit απο το «University College of London» (UCL), με ειδίκευση στο Εμπορικό και το Ναυτικό Δίκαιο.

Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1996 με ειδίκευση τις ποινικές και αγορανομικές υποθέσεις, καθώς και τα αδικήματα τύπου.

Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Δανάη Μιχελάκου, με την οποία απέκτησαν έναν γιο και μία κόρη.

Μιλά απταίστως Αγγλικά και Γαλλικά.

Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής. Τον Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αττικής και επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2009 στην ίδια Περιφέρεια. Το Νοέμβριο του 2011 ορκίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Τον Φεβρουάριο του 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Και μετά την επανεκλογή του τον Ιούνιο του 2012 είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Την 1η Ιουλίου 2013 εξελέγη Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS