Λοβέρδος: Αν φύγουμε από το μνημόνιο, αλλάζουμε σελίδα - Η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει

loverdosready

«Αν φύγουμε από το μνημόνιο πιστεύω ότι γυρίζουμε σελίδα, η κυβέρνηση μπορεί και να τα καταφέρει» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Στον Ενικό» στο Star.

Ο κ. Λοβέρδος είπε «πως ζητήματα κοινωνίας και παιδείας υπάρχουν πολλά. Δεν θεωρώ ότι μας λείπει η ελευθερία έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα το κατακτήσαμε. Το πρόβλημα είναι το μνημόνιο, πρέπει να φύγουμε. Έπρεπε να βρούμε χρήματα αλλά τώρα πασχίζουμε με δυσκολίες να φύγουμε από αυτό να επανακτήσουμε θέματα λαϊκής κυριαρχίας». Και υπογράμμισε ακόμα ότι «μετά τον εμφύλιο είναι η τραγικότερη περίοδος που περάσαμε».

«Η οικονομική κρίση επιτέθηκε στο κράτος της ακμής, δηλαδή την Παιδεία, την Υγεία, την κοινωνική πρόνοια και τους μισθούς. Το κοινωνικό κράτος δέχθηκε τις πρώτες επιθέσεις, η ανάπτυξη θα τα ξεπεράσει αυτά με επιστροφή στην ευημερία» πρόσθεσε.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν επιστρέψουμε σε παλαιές πρακτικές με το μάθημα που έχουμε πάρει αυτά τα 4 χρόνια. Όλη αυτή την περίοδο είναι πολλά προβλήματα και οι απώλειες αλλά και τα κέρδη, τα οποία θα απολαύσουμε εν καιρώ. Πχ. η μείωση της διαφθοράς, αύξηση ανταγωνιστικότητας κλπ. Είμαστε σε ένα κράμα καλού και κακού» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Αναφερόμενος ο ίδιος στην πιστωτική γραμμή που θα συνοδεύσει τη χώρα στην έξοδο στις αγορές, δήλωσε: «Εάν υπάρξει πιστωτική γραμμή και συνοδευόμαστε με νέο πρόγραμμα, τότε η διαπραγμάτευση δεν πήγε καλά. Αν όχι, τότε γυρίζουμε σελίδα. Σε δύο εβδομάδες θα ξέρουμε το αποτέλεσμα».

«Πιστεύετε πως ένας πολιτικός το 2010, 2011, 2012 ονειρευόταν να αποτελέσει στήριγμα της χώρας; Είναι λύση ανάγκης. Κρίθηκα και θα ξανακριθώ. Αύξησα τις ψήφους μου ενώ το κόμμα μου καταβαραθρονόταν, κάτι λέει αυτό» τόνισε.

Παράλληλα, επέμεινε ότι θα βρεθούν οι 180 σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία συμπληρώνοντας ότι με δυσκολία βλέπει τους 121 της άλλης πλευράς.

Σε ερώτηση του Τάκη Χατζή για το εάν θα υπογράψει απολύσεις στον τομέα του είπε ότι «η δράση μου συναρτάται από τις αξιολογήσεις. Κατέληξαν ότι χρειάζονται προσλήψεις», προσθέτοντας ότι ισχύουν όσα είχε πει τον Αύγουστο στη Βουλή. Ο κ. Λοβέρδος είπε για τη Χρυσή Αυγή πως το 2012 δόθηκε χώρο στον ακτιβισμό τους, διότι το κράτος δεν μπορούσε να καλύψει τα κενά.

Πηγή: newpost.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS