Καταργούνται τα προνόμια των βουλευτών που διώκονται

vouliready

Καταργούνται τα προνόμια των βουλευτών που διώκονται για αξιόποινες πράξεις βάζει νέα διάταξη. Επιδόματα και διευκολύνσεις αρχικά θα «παγώνουν» και στη συνέχεια θα καταργούνται, σε περίπτωση καταδίκης.

Με διάταξη που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προβλέπεται η αναστολή των οποίων προνομίων φορολογικών και άλλων που απολαμβάνουν οι εν ενέργεια βουλευτές όταν διαπράττουν ένα κακούργημα ή κάποια απαξιωτικά πλημμελήματα, όπως στη περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες. Με την ίδια διάταξη προβλέπεται η στέρηση αυτών των προνομίων όταν ο κατηγορούμενος καταδικαστεί αμετάκλητα.

Ανάμεσα στα προνόμια που θα αναστέλλονται είναι η βουλευτική αποζημίωση, οι ταχυδρομικές ατέλειες, το επίδομα κίνησης, αλλά και η παροχή υπαλλήλων και αστυνομικών. Η διάταξη αφορά όσους κατηγορηθούν για κακουργήματα, όπως στην περίπτωση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ή για ορισμένα πλημμελήματα, όπως κλοπή, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, συκοφαντική δυσφήμηση, υπεξαγωγή εγγράφου, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής καθώς και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS