Η ώρα του ανασχηματισμού

samarasenergyreadypoi

Δύο εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές και 10 ημέρες από την προαναγγελία του ανασχηματισμού, ανακοινώνεται το απόγευμα το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Γράφτηκαν και ακούστηκαν πάμπολλα ονόματα , με σημείο αιχμής την «αλλαγή φρουράς" στο υπουργειο Οικονομικών.Ωστόσο, μέχρι την τελική ανακοίνωση του νέου σχήματος, σήμερα το απόγευμα, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος.

Ο κύκλος τηλεφωνημάτων αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι και να ολοκληρωθεί μερικές ώρες αργότερα, ωστόσο είναι σαφές ότι Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή όλες αυτές τις ημέρες και, πλέον, οι πληροφορίες λένε ότι ελάχιστα είναι τα κομμάτια του παζλ που δεν είναι δεδομένα για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Στο Υπ. Οικονομικών, ο Γιάννης Στουρνάρας αποχωρεί για την Τράπεζα Ελλάδος, ωστόσο το ποιός τον διαδέχεται παραμένει ίσως η έκπληξη του νέου σχήματος. Οι πληροφορίες που διακινήθηκαν χθες από ηλεκτρονικά ΜΜΕ για ενδεχόμενη υπουργοποίηση του καθηγητή Νίκου Οικονομίδη στερούνται βάσης, όπως επισημαίνουν στελέχη του Μαξίμου. Ωστόσο, η χθεσινή ήταν ούτως ή άλλως η ημέρα των καθηγητών που διατηρούν, παράλληλα, και φιλικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά. Έτσι, πλην του κ. Οικονομίδη, στην αγορά έπεσε και το όνομα του κ. Γ. Μουρμούρα.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι θα πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο ενώ στη θέση του, ως υπουργός αναπληρωτής θα παραμείνει ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Από εκεί και πέρα. Η λίστα των «δεδομένων» της κυβέρνησης περιλαμβάνει τους Ευ. Βενιζέλο, Δημ. Αβραμόπουλο, Δημ. Σταμάτη. Πολύ πιθανή θεωρείται η παραμονή στο χαρτοφυλάκιο που έχουν και των Όλγας Κεφαλογιάννη, Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Γ. Μανιάτη.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, το όνομα του οποίου ακούστηκε και για το Υπ. Οικ., πιθανά παραμένει στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την έξοδο βλέπουν, πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κ. Χατζηδάκης, ΑΘ. Τσαυτάρης, Π. Παναγιωτόπουλος, Αδ. Γεωργιάδης (σ.σ. ειδικά αν στο σχήμα ενταχθεί ο κ. Μ. Βορίδης), Χαρ. Αθανασίου, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Θ. Καράογλου. Ως προς τον κ. Γ. Μιχελάκη, αν και το Μαξίμου είναι απολύτως ικανοποιημένο, δεν αποκλείεται να βρεθεί εκτός σχήματος λόγω της ανοικτής αντιπαράθεσης με μικρή μερίδα ΜΜΕ αναφορικά με την εκκρεμούσα δικογραφία για την περίπτωση Πάλλη.

Ο σημερινός Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, αποχωρεί από το Υπουργείο και αναμένεται να αναλάβει παραγωγικό χαρτοφυλάκιο.
Πηγή:matrix24.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ