Η επανέναρξη της σχολής της Χάλκης είναι Οικουμενικό αίτημα

mpakogianni-1

Την πεποίθηση ότι η επανέναρξη της λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης «δεν είναι διμερές ελληνοτουρκικό θέμα. Πρόκειται για οικουμενικό αίτημα που άπτεται των ατομικών δικαιωμάτων των ορθοδόξων χριστιανών όπου γης» εξέφρασε η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε σχετική τοποθέτηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

«Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που η Τουρκία έγινε δεκτή ως υποψήφιο μέλος στην ΕΕ και ο Τούρκος πρόεδρος, λυπάμαι να πω, δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι τα μείζονα θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποτελούν ζητήματα διμερών ρυθμίσεων ούτε υπάγονται σε διαπραγματεύσεις μεταξύ χωρών επί αμοιβαιότητι και με την παροχή ανταλλαγμάτων» δήλωσε η βουλευτής.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «το να ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή για μας δεν είναι πρόβλημα» επαναλαμβάνοντας ωστόσο τους όρους που θέτει η Άγκυρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ