Η ΔΗΜΑΡ αποφασίζει για την παραίτηση Κουβέλη

kouvelisfotisreadyroi

Στη σημερινή δεύτερη ημέρα της συνεδρίασής της η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ θα αποφασίσει αν θα αποδεχθεί ή όχι την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη.
Ο ίδιος ο κ. Κουβέλης ή θα συμμεριστεί την έκκληση της μεγάλης πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής να την αποσύρει ή θα ζητήσει τη σύγκληση συνεδρίου για να ληφθεί οριστική απόφαση.
Πάντως χθες κατά την εισηγητική του ομιλία άφησε αιχμές για ελλιπή στήριξη από στελέχη του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ ζήτησε ενωτική και συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ.
Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Γρηγόρη Ψαριανού, που δέχθηκε κριτική για τις προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, αλλά και εκείνη του Ανδρέα Παπαδόπουλου, κινήσεις που ερμηνεύτηκαν ως προανάκρουσμα αποχωρήσεων.
Στη χθεσινή πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του οργάνου της ΔΗΜΑΡ το κλίμα ήταν βαρύ λόγω του δυσμενούς αποτελέσματος των ευρωεκλογών, έγινε κριτική και καταλογισμός ευθυνών κυρίως στην ηγετική ομάδα για την οδυνηρή ήττα, ζητήθηκε να ξεκαθαριστεί η στάση του κόμματος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ καταγράφηκεν και πολλές διαφωνίες αναφορικά με τη συμμετοχή στην υπό συγκρότηση Κεντροαριστερά ή με τη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλά στελέχη ζήτησαν από τον κ. Κουβέλη να ξεκαθαρίσει οριστικά ότι δεν τον αφορά πιθανή υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ βουλευτές όπως η Μίνα Ξηροτύρη τόνισαν ότι δεν θα ψηφίσουν, αν δεν αλλάξουν οι συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζονται. Να σημειωθεί ότι, βάσει του καταστατικού της ΔΗΜΑΡ, τέτοιου είδους απόφαση μπορεί να λάβει μόνο το συνέδριο του κόμματος.
Σχετικά με την πολιτική κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει η ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης πρότεινε να συμμετάσχει στις διαδικασίες συγκρότησης της Κεντροαριστεράς με όλες τις δυνάμεις του χώρου για να διατυπωθεί μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, αλλά τάχθηκε εναντίον της κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ..
Από την πλευρά του ο Σπύρος Λυκούδης επανέλαβε ότι η συνεπής πολιτική για την ανανεωτική αριστερά είναι να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ χωρίς προαπαιτούμενα στην συζήτηση για την Κεντροαριστερά διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο.
Πηγή: matrix24.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ