Η απάντηση Βενιζέλου τα "καρφιά" και η επίθεση Σημίτη στο Γιώργο

venizeloszappeioready

Με ένα σύντομο δρώμενο από δύο νεολαίους του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η εκδήλωση λίγο μετά τις 8, για την επέτειο της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος. Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, ο οποίος έπιασε το νήμα, ακριβώς από εκεί που το είχε αφήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην προχθεσινή εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου: «Οι λαϊκίστικες υποσχέσεις οδηγούν στην αποτυχία. Ας θυμηθούμε τι μας κόστισε το "λεφτά υπάρχουν"», ήταν η θανατηφόρα ατάκα του Κώστα Σημίτη, με την οποία κατακεραύνωσε τον υιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

«Δύναμή μας η γνώση και η εμπειρία με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, και συνέχισε: «Δεν είμαστε καραβάνι παλαιοκομματικών που αναζητούν νέα όαση γιατί μας έδιωξαν από εκεί που είμασταν, χρειαζόμαστε συσπείρωση χωρίς επετηρίδες και χρονοντούλαπα».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του αποδοκίμασε τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση της Δευτέρας σε βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας πως «κάποιοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι στο παρελθόν».

zappeiobenny

«Η συμμετοχή του πολίτη σε μια προσπάθεια, η στήριξή της, η συνεργασία του προϋποθέτουν να γνωρίζει την αλήθεια. Είναι γι' αυτό υποχρέωσή μας, υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ, να λέμε την αλήθεια. Να κατατοπίζουμε για τα προβλήματα και όχι να τα αρνούμαστε. Να περιγράφουμε τις δεσμεύσεις και τους κινδύνους και όχι να τους ελαχιστοποιούμε. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να έχουμε πολίτες χειροκροτητές, οπαδούς των υποσχέσεων και των ρουσφετιών, ψηφοφόρους που θα μετρούν κάθε αλλαγή με μέτρο το προσωπικό τους και μόνο συμφέρον», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Σημίτης. Και αναφερόμενος στην κρίση σημείωσε:
«Η κρίση δεν ήρθε από το πουθενά. Ήρθε και από αλόγιστους διορισμούς και από χαριστικές επιδοτήσεις, από το πελατειακό κράτος, τον παραγοντισμό και τον συντεχνιασμό, από την αδιαφορία για το διεθνές περιβάλλον της χώρας και τις υποχρεώσεις της» τόνισε ο κ.Σημίτης και υποστήριξε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ειλικρίνεια, σοβαρότητα, δουλειά με σχέδια, προοπτικές, θέληση για αλλαγή. Αλλιώς θα είμαστε θύματα των ασυνειδήτων υποσχεσιολόγων, μόνιμοι πελάτες των ειδικών ταμείων αντιμετώπισης των κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με ευρωπαίους επόπτες πάνω από το κεφάλι μας. Και θα συνεχίζουμε να ζούμε με ανόητες ελπίδες και χωρίς τέλος υποσχέσεις με μόνιμη δυσαρέσκεια για το κακό μας χάλι».

simitiszappeio

Η απάντηση του Βενιζέλου στις αποδοκιμασίες

Αμέσως μετά τον Κώστα Σημίτη ξεκίνησε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, που ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος από τους παριστάμενους.

«Τη Δευτέρα μίλησα για τον καταλυτικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά χάθηκαν αυτά που είπα μέσα στην ευτέλεια συμπεριφορών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, με πολιτικό ήθος. Χάθηκαν μέσα σε συμπεριφορές που προσβάλουν την παράταξη ... Δεν έχουμε καμία σχέση, ηθική και πολιτική, με τα φαινόμενα αυτά . Δεν ανήκουν στην παράταξη», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις αποδοκιμασίες που δέχθηκε στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου τη Δευτέρα.
«Δεν με αφορούν προσωπικά, μετείχα ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να δώσω ένα μήνυμα συστράτευσης. Επιτελώ το καθήκον εξαντλώντας τα περιθώρια της δικής μου αντοχής και ανοχής», πρόσθεσε.

«Ευχαριστώ για την παρουσία σου και τον ουσιαστικό χαιρετισμό σου που αποτελούν συμβολή στο διάλογο» είπε από βήματος προς τον πρώην πρωθυπουργό και συνέχισε, προφανώς ειρωνικά: «Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, που είμαι σίγουρος ότι είναι ψυχικά μαζί μας. Δυστυχώς η παρουσία του σε προγραμματισμένο σεμινάριο της Royal Bank of Scotland δεν του επέτρεψε να είναι εδώ μαζί μας...».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κλονισμένο, ακρωτηριασμένο αλλά όρθιο», είπε λίγο αργότερα, παραφράζοντας το γνωστό σύνθημα που φώναζαν οι παρευρισκόμενοι «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

Βενιζέλος για ΣΥΡΙΖΑ : Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ


«Και του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση των 40 ετών από την ίδρυση του κόμματος.
"Το εύκολο ψέμα είναι η πιο συμβατική, η πιο κομφορμιστική συμπεριφορά. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλοι πολλοί στον χώρο της αντιπολίτευσης, καταγγέλλουν την αντιπολίτευση και επαγγέλλονται την επιστροφή στις πιο βαθιές τις παθογένειες της.
Πληρώνουμε μεγάλο κόστος σε σχέση με την ανευθυνότητα των άλλων, έτσι συμβαίνει στην Ιστορία. Κάποιοι προλαβαίνουν να αναλάβουν την ευθύνη, και κάποιοι προλαβαίνουν να κρυφτούν, Και του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ", ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

"Καρφιά" προς τον Παπανδρέου

"Ανελαβα την ηγεσία ενός ΠΑΣΟΚ του 4% και όχι του 44%. Δεν είμαι αρχηγός ενός μικρού, ιδιόκτητου κόμματος. Δεν έκανα καριέρα χάρη στο ΠΑΣΟΚ. Δεν κάνω καριέρω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επιτελώ καθήκον με πολύ σαφείς στόχους για συγκεκριμένο διάστημα. Δεν δέχομαι ότι ισχύουν και αναπαράγονται οι αθλιότητες του 2007. Αυτό το επιδιώκουν μόνο εκείνοι που θέλουν να ξεχαστεί τι μεσολάβησε. Υπάρχει ένα όριο. Το όριο της εντιμότητας" σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε βαδίζουμε προς την κεντρική επιτροπή χωρίς ψεύτικα διλήμματα περί ΠΑΣΟΚ και δημοκρατικής παράταξης. "Προχωράμε όλοι μαζί, χωρίς όρους και αποκλεισμούς, αλλά με ένα μόνο κριτήριο. Προχωράμε μαζί όσοι πράγματι ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ στο παραβάν του εκλογικού κέντρου" επισήμανε.
"Εις πείσμα όλων εκείνων που μόνιμα στοχεύουν το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, είναι εδώ και σηκώνει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του τόπου"κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

zappeio2

Σε βίντεο στο χώρο της εκδήλωσης προβάλλονται εικόνες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και εικόνες από τα πεπραγμένα παλαιότερων κυβερνήσεων του κόμματος, χωρίς να λείπει και η φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου.

Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης άλλωστε είναι το «Όλοι μαζί ξανά με την προοδευτική δημοκρατική παράταξη για τη νέα αλλαγή».

Στο Ζάππειο έχει ήδη φτάσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, όπως και οι Κώστας Λαλιώτης, Θόδωρος Τσουκάτος, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Γιώργος Ανωμερίτης, Νίκος Αθανασάκης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Παρασκευάς Αυγερινός, Θανάσης Τσούρας, Ροδούλα Ζήση, Φίλιππος Πετσάλνικος, Πάνος Μπεγλίτης, Τόνια Αντωνίου, Ντίνος Ρόβλιας, Γιάννης Καψής και Παντελής Καψής, Θάλεια Δραγώνα, Χρήστος Πάχτας, Δερβένης, Γιώργος Δρυς, Γιώργος Λιάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Νίκος Σιφουνάκης, Κατερίνα Περλεπέ, Σπύρος Βούγιας, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Πέτρος Ευθυμίου, Γρηγόρης Νιώτης, Βασίλης Έξαρχος, Κώστας Σπηλιώπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιάννης Δριβελέγκας και ο Γιώργος Ντόλιος, μεταξύ πολλών ακόμα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, νυν και πρώην υπουργών και βουλευτών.

laliotiszappeio

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS