Ζάππειο: Ο Γιώργος αποθεώθηκε – Ο Βενιζέλος αποδοκιμάστηκε ...

papandreou zapeioready

Ένταση επικράτησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Βενιζέλος και Παπανδρέου έτυχαν διαφορετικής υποδοχής από τους φίλους του κόμματος που βρέθηκαν στο Ζάππειο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και στην πλειοψηφία τους ήταν "πολιτικοί φίλοι" του Γιώργου Παπανδρέου.
Κατά την άφιξη του ο πρώην πρωθυπουργός κυριολεκτικά αποθεώθηκε, με τον κόσμο να τον καταχειροκροτεί και να φωνάζει συνθήματα όπως "Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά" και "Γιώργο θυμήσου μια ζωή μαζί σου".
Αντίθετα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αποδοκιμάστηκε έντονα όταν ανέβηκε στο βήμα. Μάλιστα αναγκάστηκε να διακόψει αρκετές φορές την ομιλία του καθώς όλη η αίθουσα φώναζε συνθήματα εναντιον του.

venizeloszapeiogallery

Χαρακτηριστική ήταν η φράση που συνεχώς ακουγόταν από τους "παπανδρεϊκούς": "Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά". Κάποια στιγμή ο κ. Βενιζέλος σταμάτησε την ομιλία του και απάντησε: "Άκουσα το σύνθημα γερά να πέσει η Δεξιά. Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πως φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, και το ΛΑ.Ο.Σ του κ. Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε..."

Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα της ομιλίας του κ. Βενιζέλου

https://www.youtube.com/watch?v=xMgeFqMoA0E

Δεν έλειψε μάλιστα και ένα μικροσυμβάν με φίλο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος την ώρα που μιλούσε ο κ. Βενιζέλος φώναζε "προδότης".


Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr πήγαν προς το μέρος του δύο άνδρες από εταιρεία σεκιούριτι και τον απομάκρυναν από την αίθουσα.

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του επικεντρώθηκε σε μια νέα αρχή που αναζητά ο κόσμος, τονίζοντας, μάλιστα, πως ο ίδιος θα προσπαθήσει να υπηρετήσει αυτή την απαίτηση όσο πιο πιστά και ενωτικά μπορεί.

Ο κ. Παπανδρέου επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι το 2009 «αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος της δημοσιονομικής εκτροπής». Υπογράμμισε ότι έδωσε προσωπικό αγώνα με το οικονομικό επιτελείο και την κοινοβουλευτική ομάδα για τη σωτηρία της χώρας. Επιπλέον ο πρώην πρωθυπουργός ενέφερε ότι «έχουμε δουλειά μπροστά μας. Αυτός ο αγώνας δεν έχει ημερομηνία για αξιοκρατία και δικαιοσύνη δεν έχει ημερομηνία λήξης». Επανέλαβε, δε, ότι η ρίζα του κακού είναι ο πελατειακός καπιταλισμός, καθώς σήμερα συνεχίζεται αυτή η πρακτική.

papandreou2zapeio

Αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ως ιστορικό φαινόμενο, ως χαρισματικός εθνικός ηγέτης, ως διεθνής διανοούμενος, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος και ερευνητής, ως εμπνευστής και οργανωτής μεγάλων εξελίξεων, ως κυβερνήτης συμπυκνώνει με μοναδικό τρόπο αυτή την ολοκληρωμένη προσέγγιση της διαδρομής της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης».
Οι παρουσίες

Το παρών έδωσαν δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ με τους Φίλιππο Πετσάλνικο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου να γίνονται δεκτοί με χειροκροτήματα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, είχε συνομιλία λίγων λεπτών με την επί σειρά ετών ιδιαιτέρα γραμματέα του ιδρυτή του κόμματος Αγγέλα Κοκόλα.

kokola-papakonvsntaino-pasok-zapeiogallery

Στην εκδήλωση βρέθηκαν, επίσης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Παντελής Καψής, ο Θανάσης Τσούρας, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Γιάννης Πανάρετος, ο Χρήστος Αηδόνης, ο Γιάνης Καψής, ο Γρηγόρης Νιώτης, ο Κώστας Γείτονας, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Ντίνος Ρόβλιας, η Άννα Νταλάρα, ο Νίκος Αθανασάκης, ο Μανώλης Όθωνας.

zappeionikospap

Στο Ζάππειο βρέθηκαν επίσης ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Νίκος Τσουκάλης από τη ΔΗΜΑΡ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS