Ευ. Μεϊμαράκης: Αναγκαία η συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

meimarakisready

Την ανάγκη συνεννόησης για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και της εκλογής του, υπογράμμισε,από τα Χανιά, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης προσερχόμενος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Μελετών, Ελευθέριος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε:

« Πράγματι πιστεύω ότι σε μια περίοδο που όλα τα θέματα είναι πολύ ανοικτά και υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πάζλ αβεβαιότητας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως είναι τα οικονομικά θέματα με το πρόγραμμα, με τις συζητήσεις που γίνονται, όπως είναι τα εθνικά θέματα με τα ελληνοτουρκικά, την ΑΟΖ, το Κυπριακό και τις ταραχές στην περιοχή μας, τα θεσμικά θέματα όπως η αναθεώρηση του Συντάγματος και για όλα αυτά, πρέπει να δοθούν απαντήσεις και λύσεις ταυτόχρονα.

Και εξαρτώνται από το αν θα γίνουν εκλογές οι οποίες μπορούν να προκληθούν από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Άρα το μεγάλο κομμάτι του παζλ της αβεβαιότητας είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία αδυνατίζει πάρα πολύ και την δική μας διαπραγματευτική θέση. Και κοινοβουλευτικά.

Και ταυτόχρονα πιστεύω , ότι αν η χώρα τελικά εκλέξει Πρόεδρο θα έχει ένα θεσμικό συνομιλητή και με τους έξω και με τους μέσα , νεοεκλεγέντα και σύμβολο εθνικής ενότητας, ομοψυχίας, ενότητας του λαού μας. Πιστεύω, λοιπόν, ότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο , είναι αναγκαίο,προέχει να συνεννοηθούμε στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της εκλογής του και όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν.Απευθύνομαι, λοιπόν, και στους πολίτες και στους βουλευτές.

Να σκεφθούμε ότι θα πρέπει να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, χωρίς εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας , διότι θα είναι πάρα πολύ αδύνατη θεσμικά η θέση της χώρας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS