Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

efimerides1readypoi

Η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές και η δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ευνοϊκή μεταχείριση οποιουδήποτε προσφοροδότη, κυριαρχεί στα προωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι έρευνες για το ΣΑΠΑ, η εγχείρηση στην οποία θα υποβληθεί ο Πρόεδρος, τα κέρδη του Συνεργατισμού και διάφορα θέματα που προκύπτουν από την ετήσια έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Ο Πρόεδρος απέρριψε τη Ryanair» γράφει ότι πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου αποκαλύπτουν πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευνοούσε όπως ο επενδυτής για τις Κυπριακές Αερογραμμές προερχόταν από χώρα του Αραβικού Κόλπου, ενώ για τη Ryanair είχε αναφέρει πως βάζει τέτοιους όρους «που όταν τους δεις θα νομίσεις ότι πρέπει να τους πληρώσουμε και που πάνω». Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη για να υποβληθεί σε εγχείρηση. Επίσης, γράφει για κέρδη 110 εκ. ευρώ του Συνεργατισμού το εννιάμηνο.

Η «Σημερινή» με τίτλο «Θα παραιτηθεί ο Πρόεδρος αν...» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν μέμφεται ούτε θεωρεί άδικη την κριτική που του ασκήθηκε αναφορικά με την εμπλοκή του δικηγορικού του γραφείου στις διαδικασίες προσφοροδότησης για τις ΚΑ. Ακόμη, γράφει ότι ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα υποστηρίζει ότι έγινε μεταφραστικό λάθος σχετικά με την αναφορά σε «μονομερείς ενέργειες». Επίσης γράφει ότι η Κύπρος τίμησε το φετινό νικητή του βραβείου Ζαχάρωφ.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Θέμα τάξης αλλά και ποινικό» γράφει ότι οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών, τα τρία μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας και άλλοι αρμόδιοι, τήρησαν σιγήν ιχθύος και δεν είπαν την αλήθεια όταν ρωτήθηκαν επανειλημμένα στην κοινή συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου στη Βουλή, για το ποιο δικηγορικό γραφείο εκπροσωπεί τη Ryanair. Επίσης γράφει ότι στο στόχαστρο είναι τρεις πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι κατονομάζονται ότι εμπλέκονται στις μίζες του αποχετευτικού Πάφου και ότι ο Ελληνας εργολάβος Χρίστος Δρακόπουλος έρχεται στην Κύπρο τη Δευτέρα και δεν μπορεί να είναι και μάρτυρας κατηγορίας. Ακόμη, αναφέρει ότι στον Καναδά εντοπίστηκαν κλεμμένες τοιχογραφίες από τα κατεχόμενα.

«Ο Βασιλιάς είναι γυμνός» είναι ο τίτλος της «Χαραυγής», η οποία γράφει ότι η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων που εμπλέκουν το οικογενειακό περιβάλλον του Προέδρου στο οργιώδες παρασκήνιο για το ξεπούλημα των ΚΑ και παράδοσή τους σχεδόν δωρεάν σε Aegean ή Ryanair, τον ανάγκασε χθες να τοποθετηθεί με γραπτή ανακοίνωση με την οποία παραδέχεται το ατόπημα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανοίγουν λογαριασμοί για τις υποθέσεις ΣΑΠΑ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νοσοκομεία στον αναπνευστήρα και γράφει ότι οι διαπιστώσεις στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν πως όλα τα θέματα απλώς "προωθούνται".

Υπό τον τίτλο «Θα παραιτηθώ αν υπάρχει σύνδεση με τις Κυπριακές Αερογραμμές» η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε χθες ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που η διερεύνηση καταδείξει ότι υπήρξε με οποιοδήποτε τρόπο διασύνδεση του ιδίου με τη διαδικασία πώλησης των ΚΑ. Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία από τη μεταφορά του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Λευκό Οίκο, αναφέροντας ότι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ υποδέχτηκε χτες το δέντρο στο Λευκό Οίκο σηματοδοτώντας την έναρξη της γιορτινής περιόδου. Αλλού η "Cyprus Mail" γράφει ότι παραδόθηκε στο Βασιλικό το υπερσύγχρονο τερματικό αποθήκευσης καυσίμων με συνολική χωρητικότητα 544.000 κυβικών μέτρων και προβλήτα, η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 500 τάνκερ ετησίως.

(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΗΜΑ/ΓΒΑ)

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS