Εκλογές-Κύπρος: Το ακροδεξιό κόμμα στην Κύπρο μπήκε στη Βουλή

vouli kupros

H άνοδος της Ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη τρομάζει ολοένα και περισσότερο και βέβαια έξω από αυτή την ανησυχητική κατάσταση δεν έμεινε και η Κύπρος καθώς τα χθεσινά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών είχαν σαν αποτέλεσμα την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος στην Βουλή.

Η νέα Βουλή θα απαρτίζεται από οκτώ κόμματα, με το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ να παραμένουν πρώτο και δεύτερο αντίστοιχα, αλλά με μειωμένα τα ποσοστά τους από το 2011.

Το ποσοστό της αποχής σημείωσε ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά έφτασε στο 33,26%. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι την είσοδο στην Βουλή των «μικρών» κομμάτων δεν απέτρεψε η αύξηση από το 1,8 στο 3,6% του εκλογικού μέτρου για την συμμετοχή στην δεύτερη κατανομή εδρών

Ωστόσο, πολιτικοί κύλοι της Κυπριακής Δημοκρατίας σχολιάζουν πλως η μεγαλύτερη έκπληξη των εκλογών στην Κύπρο είναι η είσοδος στη Βουλή του ακροδεξιού Εθνικoύ Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), το οποίο δηλώνει «αδελφό» κόμμα με την «Χρυσή Αυγή».

Όπως αναφέρει το Sigmalive, τη μεγαλύτερη απώλεια, καταγράφει το ΑΚΕΛ με πτώση 7 και πλέον μονάδων με καταμετρημένο το 100% των ψήφων. Όμως, ούτε ο ΔΗΣΥ έμεινε αλώβητος, καθώς χάνει τουλάχιστον 3,7 % σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2011.

Τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ): 30.69%

ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις: 25,67%

Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ): 14,49%

ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών: 6,18%

Συμμαχία Πολιτών: 6,01%

Αλληλεγγύη: 5,24%

Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών: 4,81%

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ): 3,71%

Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου: 1,16%

Πνοή Λαού: 0.87%

Κοινωνικό Κίνημα Σημαία: 0,58%

Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης: (Ο.Α.Δ) 0.28%

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ