Δύο πρώην δημοσιογράφοι στη νέα κυβέρνηση

ntinopoulos-voultepsi-960

Για πρώτη φορά γυναίκα κυβερνητική εκπρόσωπος - Έκλεψε την παράσταση η κυρία Βούλτεψη ανακοινώνοντας η ίδια τον ανασχηματισμό - Είχε πει «όχι» στην υπουργοποίησή της το 2013 λόγω... Άδωνι αλλά συνέχισε να υπερασπίζεται με σθένος την κυβερνητική πολιτική στα τηλεοπτικά παράθυρα

Δύο άλλοτε «μάχιμοι» δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν υπουργεία μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Έκπληξη αποτέλεσε η τοποθέτηση και των δύο στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κυρία Σοφία Βούλτεψη, η οποία αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο Αργύρης Ντινόπουλος αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών.

Σοφία Βούλτεψη υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό τίθεται η κυρία Σοφία Βούλτεψη, που από το 2004 είναι εκλεγμένη κατ' επανάληψη βουλευτής της Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ έτσι γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και το υπουργείο Τύπου. Αρχισυντάκτρια στον ημερήσιο Τύπο, σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, μέχρι την εκλογή της. Κόρη του δημοσιογράφου Γιάννη Βούλτεψη, γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον Θανάση Αγγελόπουλο και έχει δύο παιδιά.

Να υπενθυμίσουμε πως στον προηγούμενο ανασχηματισμό, τον Ιούνιο του 2013, αίσθηση είχε προκαλέσει το «όχι» της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Βούλτεψη να αναλάβει τη θέση της υφυπουργού Υγείας στη νέα κυβέρνηση, με το λόγο της άρνησής της να είναι ο νέος υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ωστόσο συνέχιζε να υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική με σθένος στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Όταν ανακοινώθηκε στην κυρία Βούλτεψη ότι θα είναι η νέα υφυπουργός Υγείας αμέσως ρώτησε ποιος θα είναι ο προϊστάμενός της η ίδια απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως δεν έχει πρόβλημα με τη θέση της υφυπουργού και να είναι υφισταμένη οποιουδήποτε άλλου εκτός του κ. Γεωργιάδη. Σύμφωνα πληροφορίες, είχε αρνηθεί διότι και οι δύο πολιτεύονται στη Β΄Αθηνών και η αποδοχή εκ μέρους της μιας θέσης υφισταμένης του κ. Γεωργιάδη, θα είχε δυσμενείς εκλογικές επιπτώσεις για τη βουλευτή.

Υπουργός Εσωτερικών ο Αργύρης Ντινόπουλος
Δημοσιογράφος αντικαθιστά δημοσιογράφο στο υπουργείο Εσωτερικών, αφού στη θέση του Γιάννη Μιχελάκη τοποθετείται ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος, γνωστός για τη μάχιμη δημοσιογραφία του άρχισε να κάνει τα πρώτα ρεπορτάζ στην ΕΡΤ, το 1984, που υπήρξε και για τον ίδιο το μεγάλο σχολείο της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης. Μάλιστα, υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής σε δύσκολα και επικίνδυνα σημεία του κόσμου.

Το 2002 εξελέγη δήμαρχος στα Βριλήσσια εκπλήσσοντας όσους γνώριζαν την αγάπη του για τη δημοσιογραφία.

Στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012 εκλέχτηκε βουλευτής στη Β' Αθηνών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ