Δεν τιμωρήθηκε ο Χαρδούβελης για την τεράστια κυβερνητική γκάφα!

xardouvelis-2

Παρά τις πιέσεις βουλευτών οι οποίες εκφράστηκαν δημοσίως μέσα στη Βουλή(Ντ. Μπακογιάννη, Γ,Βλάχος) για την απόδοση ευθυνών για τη νέα κυβερνητική γκάφα με τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις των ληξιπροθέσμων, από τις οποίες εξαιρέθηκε τόσο ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων όσο και ο φόρος εισοδήματος, το Μαξίμου σφυρίζει αδιάφορα και επιλέγει ένα τρυκ για να δείξει την δήθεν αντίδρασή του σε βάρος των υπευθύνων. Επιλέγοντας κατά βάση να καλύψει ένα ψέμμα με ένα άλλο ψέμμα, προώθησε, υποτίθεται άμεσα, μία ρύθμιση με την οποία αφαιρούνται αρμοδιότητες από τον υπουργό Οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη και ανατίθενται στον υφυπουργό Μαυραγάνη. Έτσι ο πρωθυπουργός θέλησε να δείξει ότι δήθεν «τιμωρεί» τον υπουργό Οικονομίας, καθώς Γενική Γραμματεία Εσόδων και ΣΔΟΕ, δηλαδή ο φορολογικός και εισπρακτικός μηχανισμός, περνάει στα χέρια του υφυπουργού, κάτι που επίσης ερμηνεύεται ως αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την σημιτική ομάδα και ανάθεσή τους στην κυβερνητική του Σαμαρά.


Όμως αυτή η εξέλιξη κάθε άλλο παρά τιμωρητική είναι για τον Χαρδούβελη, όπως θα ήθελε το Μαξίμου να ερμηνευθεί, ως αποτέλεσμα της γκάφας για τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις. Κι αυτό διότι η σχετική πρόβλεψη για αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον υπουργό και ανάθεσής τους στον Μαυραγάνη, υπάρχει εδώ και μήνες και απλώς την παρεμπόδιζε η τρόϊκα επειδή ήθελε στον έλεγχο των φορολογικών Στουρνάρα και Θεοχάρη! Επομένως αδίκως θέλει να προβάλει ο πρωθυπουργός ότι τιμωρεί τον υπουργό του.


Υπογραμμίζεται ότι η αφαίρεση των συγκεκριμένω αρμοδιοτήτων από τον Χαρδούβελη γίνεται και στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των οργανογραμμάτων των υπουργείων που επεξεργάστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητοστάκης. Αφορά δε όλα τα υπουργεία.


Τώρα βεβαίως με τις νέες αρμοδιότητες στον Μαυραγάνη, η επιρρεπής σε γκάφες κυβέρνηση δεν θα έχει το άλλοθι να λέει ότι τις κάνει το σημιτικό περιβάλλον που έχει μείνει στο υπουργείο! Αλλά, ακέραιες τις ευθύνες θα τις έχει πλέον ο Αντώνης Σαμαράς.


Πηγή: Κυριακάτικη Kontra News

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS