Γιατί δεν πρέπει να εφησυχάσει η ΝΔ

samaras-tsipras

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν ανέτρεψε την κυβερνητική σταθερότητα δεδομένου ότι δεν προέκυψε τέτοια δυναμική που να επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκε νικητής, να απαιτεί εδώ και τώρα προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.
Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «πήραμε το μήνυμα» καθώς και «ξέρω τι πρέπει να αλλάξει».
Το πως ερμηνεύει κανείς ένα «μήνυμα» επιδέχεται πολύ συζήτηση. Τo ysterografonews θεωρεί ότι το μήνυμα της κάλπης που πρέπει να λάβει υπ' όψιν της το Μαξίμου είναι το εξής:
-Να μη παραπλανηθεί από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε βάλει ψηλά τον πήχυ δεν είχε μεγαλύτερη διαφορά από την ΝΔ. Την δυναμική του θα πρέπει να την αξιολογήσει λαμβάνοντας υπ' όψιν όχι απλώς τη διαφορά σε ποσοστά που πέτυχε έναντι της ΝΔ αλλά και την διαφορά που κάλυψε έναντι της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Έτσι αν, όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 3,2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, σ΄αυτό το ποσοστό θα πρέπει να προστεθεί και η διαφορά του 2,8% που κάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ που ήταν νικητής στις εκλογές του 2012. Με άλλα λόγια επέτυχε μία διαφορά 6 ποσοστιάιων μονάδων! Τι προοιωνίζεται αυτό, θα το δούμε στο μέλλον...
-Δεν είναι καλός οιωνός όταν ένα κόμμα εξουσίας είναι ευχαριστημένο αν και έχασε. Και αυτό κάτι σημαίνει για το μέλλον
-Αν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού του, δεν υπερτόνιζαν τον αριστερό χαρακτήρα του κόμματος, ενδεχομένως θα έπιαναν υψηλότερο ποσοστό. Σύμφωνα με δημοσκόπους υπήρξε απευθείας μετακίνηση ψηφοφόρων της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έγραψε το ysterografonews στην ανάρτηση του Σαββάτου. Εκτός όμως από νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, ένα κόμμα που από το 4,5% βρίσκεται στο 27% περιλαμβάνει στους κόλπους του και μικρομεσαίους της κοινωνίας αλλά και αστικό κόσμο. Με άλλα λόγια λόγω των αστών που το ψηφίζουν, «αστικοποιείται» και το ίδιο. Άλλωστε όπως απέδειξε έρευνα για το ποιοι ψηφίζουν την Χρυσή Αυγή, που δημοσίευσε και το ysterografonews, το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων της είναι αγρότες και άνεργοι, δηλαδή όχι το αστικό τμήμα μιας κοινωνίας που έχει υποστεί οικονομική βλάβη. Επομένως το λούμπεν κοινωνικό τμήμα έχει πάει στην ΧΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ «εισπράττει» αστικό κόσμο.
-Δεν είναι βέβαιο πλέον ότι θα δούμε κομματικές πλειοψηφίες όπως αυτές που βλέπαμε στο παρελθόν. Επομένως μπορεί το επόμενο διάστημα να έχουμε εκλογικές πρωτιές με 25%-29%, προκειμένου το εκλογικό σώμα να εξωθεί σε κυβερνητικές συνεργασίες όπως αυτές που είδαμε να γίνονται για πρώτη φορά και στη χώρα μας, την περίοδο της μεταπολίτευσης και στις οποίες εθίζονται οι πολίτες. Κατά συνέπειαν και υπό το πρίσμα μιας τέτοιας προοπτικής δεν πρέπει να θεωρείται αμελητέο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ