Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει εξαρχής τη συναίνεση

voultepsi-3

Βολές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης «που υπονομεύει το διάλογο» εξαπέλυσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΙ και ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM.

Παράλληλα, χαρακτήρισε δύσκολη τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προλάβει την προθεσμία του Eurogroup.

Για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα:

«Το βασικό είναι να έχουμε αυτή τη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο και από την κρίση. Οι ημερομηνίες παίζουν δευτερεύοντα ρόλο. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται κι έχει υπόψη της και τους χρόνους και τα πάντα.

Η προσπάθεια είναι για να προλάβουμε τις ημερομηνίες. Σας επισημαίνω πάντως ότι όλα αυτά τα έχει υπόψη της η κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται, τα έχουν υπόψη τους και οι εταίροι και οι δανειστές μας και βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολη, είναι η τελευταία, είναι διαπραγμάτευση για συμφωνία εξόδου. Φυσικό είναι να υπάρχουν δυσκολίες και να υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή απόψεων».

Για το χρέος:

«Αυτό που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή και δεν το λέμε τώρα και το λέει κι ο κ. Ντράγκι είναι η ανάγκη να κηρυχτεί επίσημα βιώσιμο το χρέος μας, διότι σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση και με όσους λένε ότι πρέπει να πούμε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, εμείς λέμε ότι όποια χώρα βγει και πει ότι το χρέος της δεν είναι βιώσιμο, είναι μια χώρα -το είπε και ο πρωθυπουργός- που δεν θα την δανείζει κανείς και στην οποία δεν πρόκειται να έρθει ποτέ επενδυτής. Ποιος προτίθεται να βάλει τα λεφτά του σε μια χώρα με μη βιώσιμο χρέος, χρέος που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει; Θα ήταν υπονομευτικό για τη χώρα αν λέγαμε ότι είναι μια χώρα που δεν έχει βιώσιμο χρέος, άρα δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει, άρα μην τη δανείζετε και μην πάει κανείς να επενδύσει».

Για ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον κ. Τσίπρα:

«Ο Πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ο οποίος έθεσε θέμα εθνικής ομοψυχίας και ενότητας για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η απάντηση που έλαβε, μέσω δημοσίων δηλώσεων των στελεχών -των πιο επίσημων στελεχών- του ΣΥΡΙΖΑ στα Μέσα Ενημέρωσης ήταν συγκεκριμένη. Ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου του, ο κ. Παππάς έχει πει από την αρχή ότι δεν θα αρνηθεί μεν την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας -είχε αυτοπροσκληθεί, γιατί εμείς δεν είχαμε θέσει τέτοιο θέμα- αλλά θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού ότι πρέπει να παραιτηθεί. Σε άλλη του δήλωση είπε πως αν ο κ. Σαμαράς καλέσει τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές.

Όποιος μιλεί εξ ονόματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποθέτω ότι μιλεί εξ ονόματος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δηλαδή ο κ. Βούτσης που είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει δηλώσει: «Διάλογος, ναι, μόνο αν συμφωνήσουμε πάνω στην πρέπουσα γραμμή». Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι υπονομευμένος διάλογος. Δεν υπάρχει κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης».

Για να μπορέσει να υπάρξει οποιοδήποτε μίνιμουμ συνεννόησης, πρέπει στις συζητήσεις να πηγαίνουμε χωρίς όρους και προαπαιτούμενα.

«Ειλικρινά με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι είμαστε ειδικοί στο να θέτουμε ψευδοθέματα. Διότι όταν μια συζήτηση, ένας διάλογος, η συναίνεση η ίδια είναι υπονομευμένη από την αρχή, το γεγονός μου κάνει εντύπωση. Μου φαίνεται πολύ περίεργο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται σε μια επιχειρηματολογία και δεν επικεντρώνονται στο γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή που άρχισε η διαπραγμάτευση, η αξιωματική αντιπολίτευση επισήμως λέει ότι «δεν θα κάνουμε αποδεκτή καμία συμφωνία. Δεν δεσμευόμαστε από καμία συμφωνία». Δεν είδα εκεί ομαδικά πυρά από τον Τύπο, να πουν τι είναι αυτό που κάνεις; Έχεις μια κυβέρνηση νόμιμα εκλεγμένη, διαπραγματεύεται. Μπορείς να υπονομεύεις τη διαπραγμάτευση και να στέλνεις μήνυμα ότι δεν θα ισχύει τίποτε;

Θεωρώ τον Τύπο ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας, δηλαδή πολύ κρίσιμο μέγεθος για τη Δημοκρατία. Επομένως, μακριά από μένα κάθε συζήτηση αμφισβήτησης. Όμως, θα περίμενα αυτή τη στιγμή σύσσωμος ο Τύπος -γιατί τον χρειαζόμαστε στην εθνική προσπάθεια- να πει στην αντιπολίτευση ότι αυτό το οποίο κάνει, το να υπονομεύει οποιαδήποτε συμφωνία πριν καν αρχίσει η διαπραγμάτευση είναι λάθος και βλάπτει τη χώρα. Πρέπει να πάρει το μήνυμα η αντιπολίτευση από όλους και από τον Τύπο, -γνώμη μου, αυτή- ότι δεν μπορεί να υπονομεύει μια διαπραγμάτευση από την αρχή, λέγοντας ότι δεν θα την τηρήσει».

Για την ενδοκυβερνητική συνεργασία με αφορμή δηλώσεις Aδ. Γεωργιάδη

«Θα μάθουμε να λειτουργούμε σε συνθήκες συνεργασίας κομμάτων. Δεν έχουμε ακόμα αυτή την κουλτούρα. Τα κόμματα και οι βουλευτές σε κυβερνήσεις συνεργασίας δεν ευθυγραμμίζονται, τα κόμματα έχουν τη γνώμη τους και οι βουλευτές το ίδιο και οι κοινοβουλευτικοί τους εκπρόσωποι.

Η κυβέρνηση, όμως, σε κεντρικό επίπεδο, σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου και συνεννόησης των δύο αρχηγών, του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, βρίσκονται σε συνεννόηση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Διότι εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι αντίπαλός μας δεν είναι ο εαυτός μας, αντίπαλός μας είναι αυτός που υπονομεύει την προσπάθεια. Έχω ξαναπεί ότι αντίπαλός μας είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που υπονομεύει την προσπάθεια».

Πηγή: newpost.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ