Βούλτεψη: "Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη χούντα με το μνημόνιο, διότι στην ουσία μπερδεύουμε τη Δημοκρατία με την ασυδοσία"

voultepsi-2

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό AΝΤ1 και τους δημοσιογράφους κ.κ. Γιώργο Παπαδάκη και Ντίνο Σιωμόπουλο για τις τρέχουσες εξελίξεις, δήλωσε μεταξύ άλλων:

Η σημερινή επέτειος είναι πάρα πολύ σημαντική για τη σύγχρονη ιστορία μας, διότι τις μέρες που προηγήθηκαν της εισβολής του τανκ στο Πολυτεχνείο, είχαμε την εξέγερση του λαού και της κοινωνίας μας και της νεολαίας μας πάνω απ' όλα κατά του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο - θυμίζω - έκλεισε το Κοινοβούλιο και επέβαλε ένα καθεστώς ανελευθερίας και λογοκρισίας. Και επειδή αυτή η επέτειος έρχεται και στέκεται δίπλα σε άλλες επετείους της ιστορίας μας, αλλά και σε επετείους του αντιδικτατορικού αγώνα, όπως ήταν τα γεγονότα της Νομικής, το κίνημα του Ναυτικού, η απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα από τον Αλέκο Παναγούλη, θέλω να σημειώσω το εξής: Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συντηρήσουμε την εθνική μας μνήμη και να μην χρησιμοποιούμε τις επετείους μας για να τις συνδέουμε με συγκυριακά γεγονότα. Διότι έχουμε φτάσει στο σημείο οι επέτειοι να συνδέονται από την αντιπολίτευση με το μνημόνιο.

-Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη χούντα με το μνημόνιο, διότι στην ουσία μπερδεύουμε τη Δημοκρατία με την ασυδοσία. Δεν έγιναν αυτοί οι αγώνες, για να χρησιμοποιηθούν από την αντιπολίτευση ή από κόμματα προκειμένου να λύσουν το υπαρξιακό τους πρόβλημα.

-Όταν ακούμε το σύνθημα «χούντα δεν γνωρίσαμε, ούτε Δημοκρατία», σημαίνει ότι κάποιοι δεν ξέρουν να εκτιμήσουν τα αγαθά της Δημοκρατίας. Διότι στη χούντα δεν μπορούσαμε ούτε να διαδηλώσουμε, ούτε να κάνουμε απεργία, ούτε να κάνουμε καταλήψεις σε πανεπιστημιακές σχολές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ