Βενιζέλος: Να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικής συσπείρωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

venizelosready1

«Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς διέψευσε τις προβλέψεις των αντιπάλων της παράταξης», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «όλοι καταλαβαίνουμε τα μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες».
Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εθνική συσπείρωση πέρα από την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Προφανώς η κοινωνία έστειλε ισχυρά μηνύματα που τα καταλαβαίνουμε, τα νιώθουμε, τα σεβόμαστε» πρόσθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι είναι επιβεβλημένη η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης συνεργασίας. «Είναι δική μας υπόθεση και προσωπικά δική μου είναι να εξασφαλίσουμε το δημοκρατικό πρόσημο στην κυβερνητική πολιτική. Πρέπει να επιτύχουμε το σχέδιο της εθνικής ανασυγκρότησης με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας» συμπλήρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας του για την «εθνική συσπείρωση πέρα από τα όρια της κυβέρνησης συνεργασίας». «Πρέπει πρωτίστως να ενώσουμε το έθνος όταν κάποιοι το βάζουν στο δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα ποσοστά που συγκέντρωσε η Ελιά ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι διέψευσε τους αντιπάλους της σταθερότητας αν και σημείωσε ότι το ιστορικό της παράταξης δεν χωρά στα σημερινά ποσοστά. «Η βάση της παράταξης έστειλε μήνυμα σε αυτούς που ήξεραν ότι είμαστε η βάση της σταθερότηατς και μας είχαν βάλει στο μάτι με μίσος» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο μέλλον της δημοκρατικής παράταξης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ενότητα σε αυτή την παράταξη προσθέτοντας ότι «η πόρτα της συσπείρωσης είναι ανοιχτή με σεβασμό σε όλους».

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η οροφή του είναι αυτή του 2012 και υποστήριξε ότι η τεχνιτή πόλωση άφησε αδιάφορη την πλειοφηψία των πολιτών.

Εξέφρασε, μάλιστα, την ικανοποίησή του γιατί οι πολίτες απέρριψαν εκείνους που ήθελαν να δημιουργήσουν την κρίση όπως τους είχε ζητήσει την περασμένη Κυριακή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ