Βαρβιτσιώτης: Ανασταλτική η πολιτική αστάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων

varvitsiotis-1

«Ανασταλτικός παράγοντας» στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων είναι η «πολιτική αστάθεια» στη χώρα, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στα γραφεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής, στο Μανχάταν, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε:

«Ήταν μεγάλη τιμή που με δέχτηκε ο Σεβασμιότατος, ένας παλιός, καλός φίλος, πέρα από σεβάσμιος και είχα τη μεγάλη ευκαιρία να του αναδείξω όλες τις προκλήσεις που αυτή τη στιγμή απασχολούν το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και ευρύτερα τη χώρα. Πρώτα απ' όλα, τον ενημέρωσα για το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σε ένα καλό επίπεδο, όμως, δυστυχώς, χρειάζεται συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να βρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το μήνυμα που βγήκε από την επίσκεψή μου στις ΗΠΑ, όσον αφορά τον επενδυτικό τομέα, είναι ότι η πολιτική αστάθεια είναι ανασταλτικός παράγοντας για υποψήφιους ενδιαφερόμενους επενδυτές που θέλουν να έρθουν και να φέρουν χρήματα στην χώρα μας».

Και πρόσθεσε:

«Πλέον, έχουμε ξεπεράσει αρκετά από τα εμπόδια που είχαμε πριν δυο χρόνια. Αλλά, αυτή την στιγμή, έχουμε μπροστά μας ως πρόκληση την πολιτική αστάθεια. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που εξάγεται και την ίδια στιγμή όλοι αναγνωρίζουν ότι πλέον έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε πριν δυο χρόνια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «όσον αφορά τις επενδύσεις, που διαχειρίζομαι ως υπουργός Ναυτιλίας, ανέφερα τη σπουδαιότητα της νέας επένδυσης Cosco, στο λιμάνι του Πειραιά που μετατρέπεται σ' ένα κορυφαίο διακομιστικό κέντρο στην ΝΑ Ευρώπη και κεντρική πύλη είτε προς τα έξω ή προς τα μέσα. Πρόκειται για μια επένδυση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και κυρίως στέλνει το μήνυμα διεθνώς ότι μπορούν να γίνουν ξανά μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στην χώρα μας».

Ακόμη, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως ένα άλλο ζήτημα που ανέπτυξε στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ήταν «η παράνομη μετανάστευση και η έξαρση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στη γειτονιά μας» ενώ, όπως είπε, «επεσήμανα και ανέδειξα το μεγάλο έργο του Capital Link».Τέλος, αναφερόμενος στην Ομογένεια των ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι «η Ομογένεια της Αμερικής έχει διαχρονική συμβολή στη στήριξη της Ελλάδας και στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνισμού σε μια μεγάλη δύναμη, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μετέφερα στον Αρχιεπίσκοπο το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε τους Έλληνες δυνατούς, διότι πιστεύουν ότι πλέον μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας ως χώρα και χρειάζεται σ' αυτή την προσπάθειά μας καταλυτική συμβολή που είχε ανέκαθεν ο Ελληνισμός των ΗΠΑ».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος σημείωσε: «Με τον κ.Βαρβιτσιώτη, με τον οποίο γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, είχα μια πολύ ωραία επικοινωνία. Ενδιαφέρθηκε και ρώτησε πάρα πολλά πράγματα για τη ζωή και τη δράση της Εκκλησίας μας εδώ. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και μερικά πράγματα για τις δραστηριότητες του υπουργείου του».

Πηγή: newpost.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS