Απάντηση Αθανασίου στους εισαγγελείς για τις επικρίσεις τους ...

athanasiouready

Απάντηση στην Ένωση Εισαγγελέων , δίνει επι της ουσίας με σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, λέγοντας ότι με τις τελευταίες ρυθμίσεις ουδείς απαλλάσσεται η αντιμετωπίζεται ποινικά ευνοικότερα και αν υπάρχουν άλλα στοιχεία να δοθούν στη δημοσιότητα.

Η Ένωση Εισαγγελέων πριν απο δύο μέρες με ανακοίνωση της είχε επιτεθεί στην κυβέρνηση λέγοντας ότι νομοθετεί εκτός δημοσίου συμφέροντος και ότι με αποσπασματικές ρυθμίσεις ευνοούνται τα κρούσματα διαφθοράς στο δημόσιο τομέα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης , σήμερα , χωρίς να απευθύνεται ευθέως και ονομαστικά στις επικρίσεις των εισαγγελέων , είναι ξεκάθαρο ότι τους απαντά και τους προκαλεί να δώσουν στοιχεία εάν υπάρχουν.

Μένει να δούμε ποιά θα είναι η απάντηση της Ένωσης Εισαγγελέων , οι οποίοι είχαν αναφερθεί σε συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που πέρασαν απο τη Βουλή.

Αναλυτικά ο κ. Αθανασίου ξεκαθαρίζει ότι «ουδείς απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης» και προκαλεί όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε περίπτωση που έχει τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης να το καταγγείλει δημόσια.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε κατ΄ αρχάς ότι «σταθερή και αμετακίνητη βούληση της Κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα».

Αυτό, μάλιστα, υπογραμμίζει ο κ. Αθανασίου, «αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της (κακουργηματοποιήθηκε η δωροδοκία – παθητική και ενεργητική – των πολιτικών αξιωματούχων και των δικαστικών λειτουργών και αυστηροποιήθηκε αυτή των υπαλλήλων κ.ά. βλ. ν. 4254/2014)».

«Με τις πρόσφατες και (οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης» τονίζει ο κ. Αθανασίου, «ουδείς υπάλληλος (πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. κ.λπ.), που υπηρετεί όχι μόνο στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο (Ο.Τ.Ε. -υπόθεση SIEMENS-, Δ.Ε.Η., ναυπηγεία κ.λπ.) απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης».

Συνεπώς, υπογραμμίζει ο κ. Αθανασίου «ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να βρουν, πίσω από τις εν λόγω ρυθμίσεις, οποιαδήποτε σκοπιμότητα και καταλήγει: «Αν έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης από τις εν λόγω ρυθμίσεις, ας την αναφέρουν δημοσίως, για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ