Ζαχαράκη για επιστροφή Γ’ Λυκείου: Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι γίνεται ομαλά

Ζαχαράκη για επιστροφή Γ’ Λυκείου: Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι γίνεται ομαλά

Για ομαλή επιστροφή στα σχολεία, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, μίλησε η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στην επιστροφή των μαθητών και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνονται, πλέον, τα μαθήματα τονίζοντας ότι το σημαντικό μήνυμα της ημέρας είναι ότι «τα σχολεία ξανανοίγουν για να υποδεχτούν τους μαθητές έτσι ώστε μέσα σε ένα νέο πλαίσιο τήρησης των κανόνων υγιεινής, να μπορούν να επιστρέψουν, να ξαναβρεθούν με τους εκπαιδευτικούς και να προετοιμαστούν για τις πανελλήνιες».

Αναφορικά με τους μαθητές που δεν πήγαν σήμερα στα σχολεία, η κ. Ζαχαράκη υποστήριξε ότι πρόκειται για μαθητές που είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε έχουν μέλος της οικογένειάς τους σε ευπαθή ομάδα και υπογράμμισε ότι για αυτά τα παιδιά δίνεται η δυνατότητα για μελέτη στο σπίτι μέσω της ζωντανής σύνδεσης με την τάξη.

Ζαχαράκη: Στο τέλος του μήνα οι αποφάσεις για τα Δημοτικά
Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι όσοι μαθητές επιστρέψουν στις 18 Μαΐου θα συνεχίσουν τα μαθήματα έως τις 12 Ιουνίου, καθώς στις 15 αρχίζουν οι Πανελλήνιες. Παράλληλα, προσδιόρισε την απόφαση για τα δημοτικά στο τέλος του μήνα ενώ τόνισε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει για το σύνολο των μαθητών στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την ψήφιση της τροπολογίας για κάμερες στις αίθουσες και ζωντανή μετάδοση του μαθήματος στο σπίτι, η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι υπήρξε προηγουμένως διαβούλευση με την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος έτσι ώστε αυτό να εφαρμόζεται μόνο σε έκτακτες συνθήκες, όπως είναι αυτές που ζούμε τώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS