Υπόθεση Novartis: Καταθέσεις πολιτικών για τις καταγγελίες Αγγελή

Υπόθεση Novartis: Καταθέσεις πολιτικών για τις καταγγελίες Αγγελή

Οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς κι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής αναμένονται να προσέλθουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να καταθέσουν για την υπόθεση της Novartis.


Με τις καταθέσεις των τριών πολιτικών αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει η έρευνα που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης για τους έως τώρα εισαγγελικούς χειρισμούς, και όχι μόνο, στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Νovartis.

Οι δύο εισαγγελείς του Αρείου Πάγου διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακόμη, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι τρεις πολιτικοί έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες την επόμενη εβδομάδα όπως και ο κ. Αγγελής ο οποίος προέβη στις σχετικές καταγγελίες κάνοντας λόγο - όπως και ο κ. Σαμαράς - και για τον ρόλο του «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis.

Μόλις τα τρία πολιτικά πρόσωπα, αλλά και ο Ιωάννης Αγγελής, αναφερθούν - όπως αναμένεται - κατά την κατάθεσή τους σε πολιτικό πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis, τότε θα πρέπει οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να διαβιβάσουν αμελλητί τη δικογραφία στην Βουλή και να συνεχίσουν μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Αναλυτικότερα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, διερευνούν:

α) τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis,
β) τις σε βάρος του κ. Αγγελή καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς και
γ) τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS