Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.

Παναγιωτόπουλος: Το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των F-16 επαυξάνει ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων
Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν ετοιμάζονται να πάνε στον πόλεμο αλλά να διασφαλίσουν την ειρήνη. Καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν, είπε ότι το νομοσχέδιο ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα των F-16, επιτρέπει σε όλα τα Mirage να πετούν πάνω από το Αιγαίο και να το ξανασκεπάσουν με τα φτερά τους, και στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού να έχουν τα αναγκαία ανταλλακτικά. Υπερψηφίστε με αίσθηση εθνικού καθήκοντος. Το νομοσχέδιο επαυξάνει ισχύ των Ενόπλων μας Δυνάμεων και κρατά το ξίφος της Ελλάδας «λαμπερό και κοφτερό» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Λαζαρίδης: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Να γνωρίζουν οι γείτονές μας ότι τίποτα δεν μένει αναπάντητο, δήλωσε ο εισηγητής τη ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης αναφερόμενος στις προερχόμενες από τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας προκλήσεις και την απορρέουσα ευθεία αμφισβήτηση από τουρκικής πλευράς των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. «Να γνωρίζουν στην Τουρκία ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» είπε ο κ. Λαζαρίδης σημειώνοντας την ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κάθε χώρας, στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας. Η Τουρκία, πρόσθεσε, «τόσο με τη ρητορική της όσο και με τις επιλογές πολιτικής της απέναντι στη χώρα μας, ιδιαίτερα με την τελευταία άκυρη και ανυπόστατη συμφωνία με τη Λιβύη ή καλύτερα με την παραπαίουσα κυβέρνηση της Τρίπολης, απομακρύνεται από αυτήν» είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ για ν/σ F-16: Ρυθμίζει τις δικές μας πρωτοβουλίες
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας είπε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ ρυθμίζει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες επί των συγκεκριμένων θεμάτων που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για τα F-16 και για τα Mirage και για τα ανταλλακτικά του Πολεμικού Ναυτικού και για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

ΚΙΝΑΛ: Επιβάλλεται η διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων
Από το Κίνημα Αλλαγής, ο εισηγητής του Γ. Φραγγίδης είπε όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν, είτε φίλοι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε στο ΝΑΤΟ, αλλά και η γείτονα χώρα, ότι υπάρχει μια κόκκινη γραμμή, πέρα από την οποία δεν γίνεται αποδεκτή καμία ενέργεια υπονόμευσης της εθνικής μας κυριαρχίας. «Επιβάλλεται, λοιπόν, η διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο κ. Φραγγίδης. Εξέφρασε επίσης τη θετική στάση του ΚΙΝΑΛ επί της αρχής και επί των άρθρων, καθώς και επί των τροπολογιών πλην αυτής για τον Εθνικό Συντονιστή.

ΚΚΕ: Η αμυντική ικανότητα της χώρας εξασφαλίζεται από Ένοπλες Δυνάμεις που δεν θα είναι τμήμα του ΝΑΤΟ

Από το ΚΚΕ, ο Ν. Παπαναστάσης είπε ότι η πολιτική που ασπάζεται το δόγμα πως αν η Ελλάδα είναι το καλό παιδί του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προστατεύσει δήθεν τα κυριαρχικά της δικαιώματα έχει πλήρως αποδεδειγμένα και ιστορικά χρεοκοπήσει. Υποστήριξε επίσης ότι η αμυντική ικανότητα της χώρας εξασφαλίζεται από τον λαό μας, από Ένοπλες Δυνάμεις που δεν θα είναι τμήμα του ΝΑΤΟ. Εξασφαλίζεται με την πάλη και το αίμα και τις θυσίες του λαού και είναι απολύτως συνδεδεμένη με τον αγώνα για λαϊκή ευημερία, για βαθιές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας. Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης είπε ότι η κατάθεση της τροπολογίας για τον Εθνικό συντονιστή αναγκάζει τους βουλευτές του κόμματος, αντί για «παρών» να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.
Ελληνική Λύση για ν/σ F-16: Ηταν ανάγκη να φτάσουμε στο «παρά πέντε»

Ο Α. Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση τόνισε ότι χρονίζει η αναβάθμιση των F16. Ήταν ανάγκη να φτάσουμε στο «παρά πέντε»; Ξέρετε ότι για να ξεκινήσει το υπόστεγο της ΕΑΒ, για να μπορέσει να λειτουργήσει, θέλουμε αρκετό χρονικό διάστημα; Ξέρετε ότι θέλουμε να πάρουμε τετρακόσιους έμπειρους τεχνίτες, οι οποίοι έφυγαν και βρήκαν δουλειά αλλού, στο εξωτερικό; Όσο για τη στάση του κόμματός του είπε ότι το υπερψηφίζει, πλην του άρθρου 6 για το προσωπικό των ΕΔ.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Σ. Σακοράφα χαρακτήρισε «νοσηρό» το ότι δεν έχουμε αίσθημα ασφάλειας ανάλογο με τον πακτωλό των χρημάτων που έχουμε ξοδέψει για τις εισαγωγές οπλικών συστημάτων από ΗΠΑ αλλά και από Γερμανία. Δήλωσε πάντως "παρών" επί της αρχής αλλά θετικά στα άρθρα του νομοσχεδίου, με κυριότερη την επιφύλαξη που αναφέρεται στην απουσία μακρόχρονου εθνικού σχεδιασμού στο θέμα των εξοπλισμών.

Στο ίδιο νομοσχέδιο εντάχθηκαν και ψηφίστηκαν - πέραν της τροπολογίας για τον Εθνικό Συντονιστή Μεταναστευτικού/Προσφυγικού - και τρεις υπουργικές τροπολογίες που αφορούν σε θέματα ιατρών ΠΡΟΚΕΚΑ, Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και θέματα ενστάσεων Κτηματογράφησης.

Μισθολογικά κίνητρα για τους ιατρούς και το λοιπό προσωπικό που απασχολείται στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών
Με την πρώτη τροπολογία, που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και Υγείας Β. Κικίλιας, θεσπίζονται μισθολογικά κίνητρα για τους ιατρούς και το λοιπό προσωπικό που απασχολείται στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών. Ειδικότερα,

1.οι ιατροί και οδοντίατροι που απασχολούνται στα ανωτέρω Κέντρα λαμβάνουν πλέον των αποδοχών των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε' του Μέρους Α' του ν.4472/2017 και έναν (l) επιπλέον μηνιαίο μισθό ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου, το μηνιαίο επίδομα που έχει καθοριστεί κατ' εξουσιοδότηση της παρ.5 του άρθρου 28 του ν.2646/Ι998, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άγονων και προβληματικών περιοχών), επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας Α' Κατηγορίας, οριζόμενο σε εκατόν πενήντα (150) ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, εφόσον δεν συντρέχει άλλο επίδομα που χορηγείται για τον ίδιο λόγο.

2.όλο το λοιπό προσωπικό, που απασχολείται στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών λαμβάνει επίσης, πλέον των αποδοχών που καθορίζονται από τις διατάξεις του ν.4354/2015 και έναν (l) επιπλέον μηνιαίο μισθό εισαγωγικού κλιμακίου της κατηγορίας του, επίδομα απομακρυσμένων — παραμεθόριων περιοχών, οριζόμενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι εργάζονται σε Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών, τα οποία εδρεύουν σε απομακρυσμένες — παραμεθόριες περιοχές, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας Α' Κατηγορίας, οριζόμενο σε εκατόν πενήντα (150) ευρώ μηνιαίως, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, εφόσον δεν συντρέχει άλλο επίδομα που χορηγείται για τον ίδιο λόγο.

Με δεύτερη τροπολογία, την οποία υπογράφει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, παρατείνεται μέχρι 3-9-2020 (λήγει 31-12-2019), η προθεσμία αναθεώρησης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Γ.Π.Σ.), τα οποία εγκρίθηκαν πριν την 9-6-1997 (ημερομηνία δημοσίευσης του ν.2508/1997). Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αναθεώρησης των εν λόγω Γ.Π.Σ., εφαρμόζονται αυτοδικαίως δεσμευτικά από 4-9-2020 οι διατάξεις αυτών.

Επίσης, με τροπολογία των υπουργών Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη, αναστέλλεται μέχρι τις 30.4.2020, η εξέταση των ενστάσεων από τις Επιτροπές του άρθρου 7 ν. 2308/1995 (Κτηματογράφηση για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου), για ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που περιγράφονται στην υπ' αριθμ. 1151/1872 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στις υπ' αριθμ. 116/1868 και 698/1876 αποφάσεις του Εφετείου Ναυπλίου και στην υπ' αριθμ. 110/78 απόφαση του Αρείου Πάγου και ανήκουν στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS