Υπεγράφη ο East Med - Μητσοτάκης: Αγωγός ειρήνης και συνεργασίας

Υπεγράφη ο East Med - Μητσοτάκης: Αγωγός ειρήνης και συνεργασίας

«Με μεγάλη χαρά υποδέχομαι σήμερα στην Αθήνα δύο πολύ καλούς φίλους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντας στην Αθήνα τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Βενιαμίν Νετανιάχου, αμέσως μετά την υπογραφή στο Ζάππειο για τον East Med.

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τη μεγάλη σημασία που έχει η διακυβερνητική συμφωνία κατασκευής του αγωγού East Med, η οποία όπως είπε «διαμορφώνει νέο ενεργειακό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ τόνισε πως αποτελεί «συμβολή στην ειρήνη και στη γεωπολιτική σταθερότητα». Έκανε λόγο επίσης για τη μείωση των τιμών φυσικού αερίου που θα φέρει ο αγωγός, που παράλληλα θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα, που σήμερα δεν έχουν πρόσβαση.

Ο νέος αγωγός όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύει την ενέργεια ως κρίκο συνεργασίας. Υπογράμμισε επίσης ότι η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αποτελεί εγγύηση ασφάλειας στην περιοχή.

Η χώρα μας γίνεται «κρίσιμος παίκτης στην ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης», είπε ο πρωθυπουργός. Χαιρέτισε τη δήλωση στήριξης του έργου του East Med από την Ιταλία, που όπως είπε θα γίνει σύντομα το τέταρτο μέλος αυτής της προσπάθειας.

«Σήμερα δεν υπογράψαμε απλά μια συμφέρουσα συμφωνία, αλλά σφραγίσαμε και την απόφασή μας για στρατηγική σύμπλευσης των χωρών μας», είπε κλείνοντας την παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η περιφερειακή συνεργασία στην περιοχή δεν στρέφεται κατά κανενός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ