Βρούτσης: Έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία για τη δυνατότητα προκαταβολής του εφάπαξ

Βρούτσης: Έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία για τη δυνατότητα προκαταβολής του εφάπαξ

Νομοθετική πρωτοβουλία, βάσει της οποίας θα διευρυνθεί το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης και θα δίνεται, για πρώτη φορά, δυνατότητα προκαταβολής του εφάπαξ, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.

Όπως είπε, το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης θα διευρυνθεί από 50%, που είναι σήμερα, έως 80%, ενώ, παράλληλα, θα διευρυνθούν και οι κατηγορίες που τη λαμβάνουν.

Ερωτηθείς για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, ο κ. Βρούτσης απάντησε ότι αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται με την οργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού για να αυξηθεί η ταχύτητα απονομής των συντάξεων και με την ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ». «Εντός του Ιουλίου, θα παρουσιαστεί επίσημα η ψηφιακή σύνταξη "ΑΤΛΑΣ"», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι έως σήμερα έχουν εκδοθεί περίπου 3.000 συντάξεις με το ψηφιακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ», χωρίς να έχουν απονεμηθεί, καθώς αξιολογούνται. Όπως διευκρίνισε, το 40% των νέων συντάξεων, δηλαδή των συντάξεων του ΟΓΑ και της αιτίας θανάτου, θα εκδίδονται πλέον ψηφιακά.

Σχετικά με τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό πλαίσιο στήριξης, που, για πρώτη φορά, επιδοτεί όχι την ανεργία αλλά την εργασία, ενώ, ταυτόχρονα, δίνει ευελιξία στον εργοδότη να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του. «Αυτή ήταν η επιδίωξη: Να κρατήσουμε θέσεις εργασίας με ευελιξία και η απώλεια του εισοδήματος του εργαζομένου να είναι πολύ μικρή, καθώς, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει αναπλήρωση του μισθού από 84% έως 100%. Έως τώρα, πάνω από 4.700 επιχειρήσεις και περίπου 50.000 εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό», επισήμανε προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και η διεύρυνση της στήριξης των εργοδοτικών εισφορών, αλλά και του χρόνου επιδότησης.

Όσον αφορά τον τουρισμό, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η κυβέρνηση συνολικά έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειωθούν οι απώλειες στον κλάδο, κάνοντας ειδική μνεία στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). «Ο προϋπολογισμός του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ έχει τριπλασιαστεί, στα 30 εκατ. ευρώ, και πέρα από κάθε πρόβλεψη έσπασε κάθε ρεκόρ αιτήσεων, ξεπερνώντας τις 360.000» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, λέγοντας ότι θα δοθεί παράταση, μέχρι την Τρίτη τα μεσάνυχτα, για τους ενδιαφερόμενους ξενοδόχους ή ιδιοκτήτες καταλυμάτων, προκειμένου να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS