Βρούτσης: «Βροχή» τα πρόστιμα στους ασύδοτους εργοδότες

Βρούτσης: «Βροχή» τα πρόστιμα στους ασύδοτους εργοδότες

Βροχή θα πέφτουν τα πρόστιμα στους επιχειρηματίες που δεν θα εφαρμόζουν το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Τα πρόστιμα θα πέφτουν βροχή. Δεν θα υπάρχει ασυδοσία για κανέναν. Αν συλληφθεί μια φορά με αδήλωτο εργάτη, θα υπάρχει 100% προσαύξηση. Αν πάλι συλληφθεί, τότε η επιχείρηση του θα κλείσει» τόνισε ο κύριος Βρούτσης μιλώντας στο OPEN και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Για την μερική απασχόληση, ο υπουργός Εργασίας τόνισε «ότι δεν είμαστε εναντίον της μερικής απασχόλησης. Είμαστε εναντίον της εικονικής μερικής απασχόλησης. Τι κάνουμε; Με το 12% που δίνουμε, αυξάνουμε το κόστος και είναι πια υποχρεωμένος ο επιχειρηματίας να το δώσει. Στη μερική απασχόληση υπερωρίες δεν υπάρχουν. Με τον αριθμό 10500 χτυπήσαμε στη ρίζα την αδήλωτη εργασία».

Ο κ. Βρούτσης είπε «ότι από τον Σεπτέμβριο περίπου 1800000 συνταξιούχοι θα λάβουν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων τους και έτσι θα γνωρίζουν επιτελους πόση σύνταξη παίρνουν».

Όσον αφορά την μείωση των εισφορών, ο κ. Βρούτρσης είπε «ότι η μείωση 5% θα γίνει σταδιακά. Μία μονάδα το 2020 και μέχρι το 2023 θα φθάσει το 5%».

Για τις συντάξεις χηρείας ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι μέσα στο 2019 να δουν αυξημένη την σύνταξη τους 65.000 άνθρωποι που τους αφορά το θέμα».

Για την κοινωφελή εργασία ο υπουργός είπε «ότι θα υπάρξει καινούργιο πρόγραμμα μέσα στο 2020 για την κοινωφελή εργασία».

Για τις εικόνες με τις στιβαγμένες συντάξεις στον ΕΦΚΑ, ο κ.Βρούτσης είπε ότι «οι εικόνες αυτές δεν τιμούν την ελληνική πολιτεία. Υπάρχουν ακόμα 470.000 εκκρεμείς υποθέσεις συνταξιούχων. Ευελπιστούμε ότι μετά από 3 χρόνια δεν θα υπάρχουν αυτές οι εικόνες. Από την 1 Ιουνίου 2020 θα υπάρχει η ψηφιακή σύνταξη. Το 34,47% των συντάξεων σε α΄φάση θα βγαίνει ψηφιακά».

Για τις κλαδικές συμβάσεις ο υπουργός είπε ότι αυτές, «οι κλαδικές συμβάσεις, διατηρούνται στο ακέραιο. Θα υπερισχύουν οι κλαδικές έναντι των επιχειρησιακών. Θα κάνουμε ηλεκτρονικό μητρώο παραβατών αδήλωτης εργασίας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS