Βρετανία: Το μεταναστευτικό ανεβάζει τα ποσοστά του Brexit

brexit

Ανησυχητικά μηνύματα από τη Βρετανία καθώς νεά δημοσκόπηση που έγινει δείχνει ότι η επιλογή του Brexit αρχίζει κι προηγείται. Συγκεκριμένα, τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του αντιμεταναστευτικού κόμματος Ukip, ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να ηγηθεί ενός στολίσκου 60 πλοίων που θα διαπλεύσει τον Τάμεση έως το Κοινοβούλιο.

Αυτή η πρωτότυπη πρωτοβουλία, που έχει προβλεφθεί να πραγματοποιηθεί την 15η Ιουνίου στις 07.00 ώρα Ελλάδας, στοχεύει να καταγγείλει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί αλιείς απέναντι στις ποσοστώσεις που τους επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Αυτό θα είναι μεγάλο, ορατό και θεαματικό και το μήνυμα θα είναι ξεκάθαρο: "Να μας επιστρέψετε τα ύδατά μας!"" δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο LBC ο Φάρατζ, που επιδεικνύει ιδιαίτερο δυναμισμό μετά την έναρξη της εκστρατείας για το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Οι δημοσκοπήσεις για το θέμα αυτό αμφιταλαντεύονται εβδομάδα παρά εβδομάδα και δίνουν ένα μικρό προβάδισμα τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ (51%) σύμφωνα με τον μέσο όρο που υπολόγισε ο ιστότοπος WhatUkThinks, με αποτέλεσμα η αγωνία να κορυφώνεται. Μετά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι το 2015 ήταν μια χρονιά ρεκόρ αναφορικά με το θέμα της μετανάστευσης, το στρατόπεδο των υπέρμαχων του Brexit που ανήγαγε το θέμα αυτό σε κεντρικό ζήτημα της εκστρατείας, αναθάρρησε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ