Βέτο στη Σύνοδο της Δευτέρας για να ανοίξουν τα σύνορα ζητεί ο Π. Λαφαζάνης

Να ασκήσει βέτο η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ συνεχίζουν να αρνούνται έστω την αναλογική κατανομή των προσφύγων ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την παρουσίαση των θέσεων της ΛΑΕ για το προσφυγικό.

«Αφού οι χώρες της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, το προσφυγικό ζήτημα πρέπει να τεθεί ενώπιον των αρμόδιων διεθνών οργανισμών, όπως τον ΟΗΕ, προκειμένου να οργανωθεί διεθνής διάσκεψη για το προσφυγικό, να επιβληθούν κυρώσεις στις χώρες που δεν συμμορφώνονται και οι υπεύθυνοι του πολέμου στη Συρία να οδηγηθούν στο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», επισήμανε.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχει προσφυγική κρίση και συγχρόνως αποπληρωμή χρέους, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους και ακύρωση των μνημονίων.

Επιπλέον, πρέπει να διασφαλιστούν τα πλήρη δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, να σταματήσει ο διαχωρισμός βάσει της εθνοτικής καταγωγής, να χορηγηθεί άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες, να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των προσφύγων προς όποια κατεύθυνση επιθυμούν, να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στον Έβρο, εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης.

Στελέχη της ΛΑΕ επισκέφθηκαν χτες το λιμάνι του Πειραιά, όπου διαπίστωσαν, όπως περιέγραψε ο κ. Λαφαζάνης, «ανθρώπους στοιβαγμένους σαν τα ποντίκια» και την «παντελή απουσία του κράτους, είτε ως παρουσία, είτε ως υποστήριξη στους πρόσφυγες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ