Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα διεθνοποιεί τις θέσεις της απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα διεθνοποιεί τις θέσεις της απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας

Tη στιγμή που η Τουρκία λειτουργεί αποσταθεροποιητικά, η Ελλάδα διεθνοποιεί τις θέσεις της, δημιουργώντας σχέσεις κατανόησης και συναντίληψης και με άλλους «παίκτες» της ευρύτερης περιοχής, όπως με τη Σαουδική Αραβία, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού εκεί.

«Mε τις δηλώσεις μας, επιθυμούμε να μεταφέρουμε στην Τουρκία δύο μηνύματα: το πρώτο, ότι έχουμε μία διάθεση να χαμηλώσουμε τους τόνους και γι' αυτό γίνεται μια προσπάθεια με τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και το δεύτερο ότι η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα η οποία στερείται διπλωματικών εφοδίων», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός και προσέθεσε:

«Η Ελλάδα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο με χώρες οι οποίες παίζουν εξίσου καθοριστικό ρόλο στα πράγματα και αυτό πρέπει να το συνεκτιμά η Άγκυρα στις οποιεσδήποτε κινήσεις της».

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, σχολίασε ότι μικρός αριθμός μετεγκαταστάσεων δεν θα μας λύσει το πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα θα λυθεί από τη στιγμή που η Ευρώπη θωρακιστεί. Όσον αφορά το θέμα του πλωτού φράγματος, τόνισε ότι «το γεγονός ότι βγήκε αυτή η είδηση στην Ευρώπη και προκάλεσε ενδιαφέρον, δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση κάπως αλλάζει τη στάση της απέναντι σε αυτό που είχαμε ζήσει, που ήταν η διευκόλυνση των ανεξέλεγκτων ροών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ