Βαρουφάκης σε Όσμπορν: "Bάζω στο πόδι στο στόμα"

varoufakis

Στα σχόλια που δέχτηκε από τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν για τον ρόλο σύμβουλου που έχει αναλάβει στο Εργατικό Κόμμα απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, αλλά και με ανοιχτή επιστολή του στον Βρετανό ΥΠΟΙΚ.

Ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε στο CNBC ότι η περίπτωση του Όσμπορν ανήκει στις βαριές περιπτώσεις «βάζω στο πόδι στο στόμα», κάτι που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς».

«Όταν ο Τζορτζ Όσμπορν έρχεται και με κοροϊδεύει, προφανώς επιχαίροντας για το γεγονός ότι είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, ναι, είμαι ηττημένος υπουργός Οικονομικών, αλλά από τα χέρια ποιου; Από την σιδερένια γροθιά μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια τακτική διάσωσης «επεκτείνω και υποκρίνομαι». Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό επισημαίνει στη συνέντευξή του. «Πιστεύει στα αλήθεια ο Τζορτζ Όσμπορν ότι κοροϊδεύοντας με προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στην τάξη των διανοούμενων; Δεν νομίζω» προσθέτει.

Χθες ο βρετανός υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να γελοιοποιήσει την είδηση για το συμβουλευτικό ρόλο Βαρουφάκη στο Εργατικό κόμμα δηλώνοντας ότι «ο Βαρουφάκης επιστρατεύθηκε επειδή ο Μάο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους είναι απασχολημένος».
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι δηλώσεις Κάμερον στο κοινοβούλιο ότι ««Επειδή διαβάζω τακτικά την εφημερίδα "Islington Tribune" μπορώ να ανακοινώσω στο Κοινοβούλιο τον τελευταίο οικονομικό σύμβουλο του Κόρμπιν, τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών που άφησε την οικονομία του σε συντρίμμια. Αυτή είναι η πολιτική των Εργατικών με δύο λόγια: Ακρόπολη τώρα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ