Βαρουφάκης: H αποπληρωμή του χρέους στην Ελλάδα είναι βλασφημία

varoufakis 2

Απίθανο χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να αποπληρώσει η Ελλάδα τα χρέη στους δανειστές της ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε σχόλιό του σε γερμανικά μέσα.

«Η αποπληρωμή του χρέους στην Ελλάδα είναι βλασφημία, δεδομένου ότι η χώρα έχει χάσει το ένα τρίτο των κρατικών εσόδων της και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, οι τράπεζες δεν είναι ακόμη σε θέση να χρηματοδοτήσουν την εθνική οικονομία», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης και σημειώνει πως η οικονομία στην Ελλάδα έχει «τραυματιστεί σοβαρά».

Απευθυνόμενος στη Γερμανία, ο κ. Βαρουφάκης διερωτήθηκε αν συμφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις που πρόσφατα ενέκρινε το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Καταλόγισε, μάλιστα, ευθύνες στη γερμανική κυβέρνηση, γιατί όπως υποστηρίζει ήθελε να βλάψει την Αθήνα.

«Οι Έλληνες είχαν από καιρό αμφισβητήσει τις ενέργειες της δικής τους κυβέρνησης», συνέχισε και κατέληξε διερωτώμενος «εάν υπάρχουν ακόμα και άλλα μυστικά σχέδια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ