Απάντηση ΥΠΕΞ για Έβρο: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος

Απάντηση ΥΠΕΞ για Έβρο: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος

Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος, καθιστά σαφές με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και κάνει λόγο για διασπορά fake news, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

 

Επίσης, το ΥΠΕΞ διαμηνύει πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

H ανακοίνωση του υπουργείου αφορά τις εξελίξεις στον νότιο Εβρο και δημοσιεύματα από διεθνή μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για «κατοχή» από τουρκικά στρατεύματα ελληνικών εδαφών στην περιοχή. Σχετικό δημοσίευμα παρουσίασε η βρετανική εφημερίδα Sun, ενώ αντίστοιχες αναφορές (με παραπομπές σε ελληνική ιστοσελίδα) έγιναν και από τη Daily Mail.

Yπενθυμίζεται ότι από χθες, Παρασκευή, η Αθήνα έχει προβεί σε διάβημα κατά της Αγκυρας για το ζήτημα, ενώ το θέμα έχει προκαλέσει σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο, με κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

«Πόλεμος κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, πόλεμος είχε ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια να απαντά στην κοινή δήλωση των τομεαρχών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα, λέγοντας πώς «Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα»

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών σημείωνε πως ο Νίκος Δένδιας, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, η οποία δεν έγινε την Πέμπτη 21/5, αλλά την Τετάρτη 20/5, αναφέρθηκε όχι στο ποια ήταν, αλλά στο ποια θα έπρεπε να ήταν η στάση της Τουρκίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: "Διότι ξέρετε, οι δίαυλοι, μπορεί να υπάρχουν, αλλά πρέπει κι από την άλλη πλευρά να υπάρχει καλή θέληση ν’ ακούσουν αυτά που θέλουμε να τους πούμε"». Υπογραμμίζει πως «στην πραγματικότητα επίσης, ουδείς υποβάθμισε το ζήτημα στον Έβρο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS